HIRDETŐ

Forrás: canva

Emeletes torta készítése

Az emeletes torta nem csupán egy nagyszerű desszert, de egyben az ünneplés központi ékessége is lehet. A recept alapban vanília ízű, de bátran variálható különböző ízesítésekkel és díszítésekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

A tésztához:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 3 bögre cukor Hozzáadott
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 bögre kefir Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 bögre cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 5 ek porcukor Hozzáadott
  • csokoládé darabok vagy más díszítő elemek ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és sima tésztává keverjük.

2. Lépés

Egy kerek, alul nyitott formát kikenünk vajjal, kilisztezünk, majd beletöltjük a tésztát. 180 Celsius fokon, előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Lépés

A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel, az egész tojásokkal és a vaníliás cukorral egy lábasba öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

4. Lépés

A krémet hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a tortalapokra, és rakjuk őket egymásra.

5. Lépés

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.

6. Lépés

Végezetül a csokoládé darabokkal vagy más díszítő elemekkel díszítjük a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új