HIRDETŐ

Forrás: canva

Emeletes torta készítése

Az emeletes torta nem csupán egy nagyszerű desszert, de egyben az ünneplés központi ékessége is lehet. A recept alapban vanília ízű, de bátran variálható különböző ízesítésekkel és díszítésekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

A tésztához:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 3 bögre cukor Hozzáadott
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 bögre kefir Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 bögre cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 5 ek porcukor Hozzáadott
  • csokoládé darabok vagy más díszítő elemek ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és sima tésztává keverjük.

2. Lépés

Egy kerek, alul nyitott formát kikenünk vajjal, kilisztezünk, majd beletöltjük a tésztát. 180 Celsius fokon, előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Lépés

A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel, az egész tojásokkal és a vaníliás cukorral egy lábasba öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

4. Lépés

A krémet hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a tortalapokra, és rakjuk őket egymásra.

5. Lépés

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.

6. Lépés

Végezetül a csokoládé darabokkal vagy más díszítő elemekkel díszítjük a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek