Forrás: canva
Emeletes torta készítése
Az emeletes torta nem csupán egy nagyszerű desszert, de egyben az ünneplés központi ékessége is lehet. A recept alapban vanília ízű, de bátran variálható különböző ízesítésekkel és díszítésekkel.
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 tojás
- 3 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kefir
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1⁄2 Csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 500 ml tej
- 2 bögre cukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 500 ml tejszín
- 5 ek porcukor
- csokoládé darabok vagy más díszítő elemek ízlés szerint
Eljárás
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és sima tésztává keverjük.
Egy kerek, alul nyitott formát kikenünk vajjal, kilisztezünk, majd beletöltjük a tésztát. 180 Celsius fokon, előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel, az egész tojásokkal és a vaníliás cukorral egy lábasba öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.
A krémet hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a tortalapokra, és rakjuk őket egymásra.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a tortát.
Végezetül a csokoládé darabokkal vagy más díszítő elemekkel díszítjük a tortát.