HIRDETŐ

Eperdzsem

A klasszikus eper lekvár kissé fűszeresebb, intenzívebb változata az epersem, amely egy tökéletes választás pirítósra, palacsintára vagy joghurthoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Eper Hozzáadott
  • 600 g kristályukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
  • 12 teáanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.

2. Lépés

Egy nagy lábosban összekeverjük az epret, a cukrot, a citrom héját és levét, valamint a fűszereket.

3. Lépés

Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük, amíg az eper szétfő és a dzsem besűrűsödik (kb. 45-60 perc).

4. Lépés

Az elkészült dzsemet sterilizált üvegekbe töltjük, a tetejét lezárjuk és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új