HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Epres charlotte

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 6 EK kristálycukor Hozzáadott
  • 6 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 TK szódabikarbóna Hozzáadott
  • 150 g eperlekvár Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Töltelék

  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 60 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g görög joghurt Hozzáadott
  • 100 g friss eper Hozzáadott
  • 2 szeletek Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától.

2. Lépés

A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk, amelyhez alacsony fordulatszámon fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját.

3. Lépés

A keverékhez adjuk hozzá a sütőporral kevert lisztet.

4. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

5. Lépés

Sütjük 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 12 percig.

6. Lépés

Sütés után, még meleg tésztát feltekerünk a hosszabb oldalán a sütőpapírral együtt rollába, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Lépés

Egy pillanat múlva kibontjuk a tésztát, óvatosan leválasztjuk a sütőpapírt, megfordítjuk, megkenjük málna lekvárral és újra feltekerjük rouladnak.

8. Lépés

Egy nagy tálba élelmiszerfilmet helyezünk úgy, hogy a tál szélei fölé lógjon.

9. Lépés

A sült tésztát körülbelül 1cm vastag tekercsekre vágjuk, és ezekkel a tál alját kitesszük. Ezt a tálca tekercsoket for a sort ideig a hűtőbe tesszük.

10. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket.

11. Lépés

A zselatin lapokat meleg vízbe helyezzük és hagyjuk duzzadni.

12. Lépés

A tejszínt porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.

13. Lépés

A zselatinából kinyomjuk a felesleges vizet, és egy csepp vízzel melegítjük a serpenyőben, amíg teljesen fel nem oldódik. Vigyázat, de a zselatint csak melegítjük - nem főzzük!

14. Lépés

Adjunk hozzá egy kanál tölteléket, majd keverjük bele a maradék töltelékbe.

15. Lépés

Végül eperrel keverjük össze a tölteléket, ráhelyezzük a piskótára, elsimítjuk, alufóliával fedjük le és hűtőbe helyezzük, lehetőleg egész éjszakára.

16. Lépés

A következő napon óvatosan kiöntjük a Charlottet a tálból az tálca, eltávolítjuk a fóliát, saját elképzelésünk szerint díszítjük, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új