HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Epres charlotte

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 6 EK kristálycukor Hozzáadott
  • 6 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 TK szódabikarbóna Hozzáadott
  • 150 g eperlekvár Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Töltelék

  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 60 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g görög joghurt Hozzáadott
  • 100 g friss eper Hozzáadott
  • 2 szeletek Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától.

2. Lépés

A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk, amelyhez alacsony fordulatszámon fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját.

3. Lépés

A keverékhez adjuk hozzá a sütőporral kevert lisztet.

4. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

5. Lépés

Sütjük 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 12 percig.

6. Lépés

Sütés után, még meleg tésztát feltekerünk a hosszabb oldalán a sütőpapírral együtt rollába, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Lépés

Egy pillanat múlva kibontjuk a tésztát, óvatosan leválasztjuk a sütőpapírt, megfordítjuk, megkenjük málna lekvárral és újra feltekerjük rouladnak.

8. Lépés

Egy nagy tálba élelmiszerfilmet helyezünk úgy, hogy a tál szélei fölé lógjon.

9. Lépés

A sült tésztát körülbelül 1cm vastag tekercsekre vágjuk, és ezekkel a tál alját kitesszük. Ezt a tálca tekercsoket for a sort ideig a hűtőbe tesszük.

10. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket.

11. Lépés

A zselatin lapokat meleg vízbe helyezzük és hagyjuk duzzadni.

12. Lépés

A tejszínt porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.

13. Lépés

A zselatinából kinyomjuk a felesleges vizet, és egy csepp vízzel melegítjük a serpenyőben, amíg teljesen fel nem oldódik. Vigyázat, de a zselatint csak melegítjük - nem főzzük!

14. Lépés

Adjunk hozzá egy kanál tölteléket, majd keverjük bele a maradék töltelékbe.

15. Lépés

Végül eperrel keverjük össze a tölteléket, ráhelyezzük a piskótára, elsimítjuk, alufóliával fedjük le és hűtőbe helyezzük, lehetőleg egész éjszakára.

16. Lépés

A következő napon óvatosan kiöntjük a Charlottet a tálból az tálca, eltávolítjuk a fóliát, saját elképzelésünk szerint díszítjük, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek