Forrás: Vesta3D from Getty Images
Epres pudingos gyümölcstorta
Ez a frissítő epres pudingos gyümölcstorta a tökéletes desszert a nyári hónapokban. A pikáns eper és a hűsítő puding tökéletes kombinációt képez, míg a ropogós tészta adja az extra textúrát. Könnyedén elkészíthető, és garantáltan mindenki nagy kedvence lesz.
Hozzávalók
A TÉSZTÁHOZ:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 4 ks tojás
- 2 evőkanál víz
- 100 ml olaj
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag sütőpor
A KRÉMHEZ:
- 3 evőkanál cukor
- 2 bögre tej
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
A TETEJÉRE:
- 250 g Eper
- 1 Csomag tortazselé
Eljárás
Válassza szét a tojásokat, és verje kemény habbá a tojásfehérjét. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, az olajat és a vizet.
Végül keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet.
Dolgozzuk el, és öntsük vajjal kikent és lisztezett tortaformába.
Tegyük a tésztát a 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig süssük.
A krém elkészítéséhez tegyük a pudingport és a cukrot egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés tejet, és keverjük csomómentesre.
Adjuk hozzá a maradék tejet, és kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
Amikor a krém kissé kihűlt, öntsük a piskótára, és simítsuk el.
Tegyük az epret a torta tetejére.
Készítsük el a zselét a zacskón található utasítás szerint, és csorgassuk a gyümölcsre.
Hagyja a tortát a hűtőben megdermedni.