HIRDETŐ

Forrás: Vesta3D from Getty Images

Epres pudingos gyümölcstorta

Ez a frissítő epres pudingos gyümölcstorta a tökéletes desszert a nyári hónapokban. A pikáns eper és a hűsítő puding tökéletes kombinációt képez, míg a ropogós tészta adja az extra textúrát. Könnyedén elkészíthető, és garantáltan mindenki nagy kedvence lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A TÉSZTÁHOZ:

  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál víz Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott

A KRÉMHEZ:

  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 bögre tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott

A TETEJÉRE:

  • 250 g Eper Hozzáadott
  • 1 Csomag tortazselé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Válassza szét a tojásokat, és verje kemény habbá a tojásfehérjét. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, az olajat és a vizet.

2. Lépés

Végül keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet.

3. Lépés

Dolgozzuk el, és öntsük vajjal kikent és lisztezett tortaformába.

4. Lépés

Tegyük a tésztát a 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig süssük.

5. Lépés

A krém elkészítéséhez tegyük a pudingport és a cukrot egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés tejet, és keverjük csomómentesre.

6. Lépés

Adjuk hozzá a maradék tejet, és kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.

7. Lépés

Amikor a krém kissé kihűlt, öntsük a piskótára, és simítsuk el.

8. Lépés

Tegyük az epret a torta tetejére.

9. Lépés

Készítsük el a zselét a zacskón található utasítás szerint, és csorgassuk a gyümölcsre.

10. Lépés

Hagyja a tortát a hűtőben megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új