HIRDETŐ

Erdélyi leves

Az Erdélyi leves egy gazdagon fűszerezett, laktató és ízletes, a bableves és a krumplileves keresztezéséből született hagyományos magyar étel. A tökéletes kiegészítője a hideg téli napoknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 Gram száraz fehérbab Hozzáadott
  • 2 Közepes krumpli Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes zeller Hozzáadott
  • 1 Közepes petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 70 Gram füstölt szalonna vagy kolbász Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Áztasd a babot este, majd másnap szűrd le és öblítsd át.

2. Lépés

Vágd fel a zöldségeket és a szalonnát, majd pirítsd meg a szalonnát egy nagy lábosban.

3. Lépés

Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a pirospaprikát, majd pirítsd tovább, míg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Add hozzá a többi zöldséget, a babot, a sót, a borsot és a vizet, majd forrald fel.

5. Lépés

Csökkentsd a hőt és főzd a levest fedő alatt kb. 1,5 órán keresztül, vagy amíg a zöldségek és a bab megpuhul.

6. Lépés

Ízlés szerint sózd, borsozd és tálald melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új