HIRDETŐ
Erdélyi leves
Az Erdélyi leves egy gazdagon fűszerezett, laktató és ízletes, a bableves és a krumplileves keresztezéséből született hagyományos magyar étel. A tökéletes kiegészítője a hideg téli napoknak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 Gram száraz fehérbab
- 2 Közepes krumpli
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Közepes sárgarépa
- 1 Közepes zeller
- 1 Közepes petrezselyemgyökér
- 70 Gram füstölt szalonna vagy kolbász
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Áztasd a babot este, majd másnap szűrd le és öblítsd át.
2. Lépés
Vágd fel a zöldségeket és a szalonnát, majd pirítsd meg a szalonnát egy nagy lábosban.
3. Lépés
Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a pirospaprikát, majd pirítsd tovább, míg a hagyma üveges lesz.
4. Lépés
Add hozzá a többi zöldséget, a babot, a sót, a borsot és a vizet, majd forrald fel.
5. Lépés
Csökkentsd a hőt és főzd a levest fedő alatt kb. 1,5 órán keresztül, vagy amíg a zöldségek és a bab megpuhul.
6. Lépés
Ízlés szerint sózd, borsozd és tálald melegen.