HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Erdélyi salátaleves

Hagyományőrző recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej saláta Hozzáadott
  • 1 csokor zöld fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 tojás plusz egy sárgája Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Felvágjuk a szalonnát és serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírját egy fazékba öntjük. 4 tojást felverünk villával és a zalonnára öntjük a serpenyőbe. Ebből vastag omlettet készítünk. Ha elkészült, feldaraboljuk.

2. Lépés

A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk egy kis kanál pirospaprikát. Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel és sózzuk, borsozzuk. Ezeket összefőzzük, aztán adjuk hozzá a széttépkedett salátaleveleket és azzal is főzzük egy pár percet.

3. Lépés

A tojássárgáját elkeverjük tejföllel és 1-2 merőkanál levest is hozzákeverünk. Ezután visszaöntjük a fazékba az egészet. Végül beleborítjuk az omlettet és 2 evőkanál ecetet. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új