HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Erdélyi salátaleves
Hagyományőrző recept.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Fej saláta
- 1 csokor zöld fokhagyma
- 200 g füstölt szalonna
- 4 tojás plusz egy sárgája
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál ecet
- só
- bors
- pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Felvágjuk a szalonnát és serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírját egy fazékba öntjük. 4 tojást felverünk villával és a zalonnára öntjük a serpenyőbe. Ebből vastag omlettet készítünk. Ha elkészült, feldaraboljuk.
2. Lépés
A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk egy kis kanál pirospaprikát. Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel és sózzuk, borsozzuk. Ezeket összefőzzük, aztán adjuk hozzá a széttépkedett salátaleveleket és azzal is főzzük egy pár percet.
3. Lépés
A tojássárgáját elkeverjük tejföllel és 1-2 merőkanál levest is hozzákeverünk. Ezután visszaöntjük a fazékba az egészet. Végül beleborítjuk az omlettet és 2 evőkanál ecetet. Melegen tálaljuk.