HIRDETŐ

Forrás: TanawatPontchour from Getty Images

Eredeti olasz pizza

Ez a recept a klasszikus olasz pizza elkészítésének módját mutatja be, az alappártól a fűszerezésig. Készítsd el te is otthon a saját, házi készítésű olasz pizzádat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott

Pizza feltét

  • 1 doboz konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g mozzarella sajt Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet, száraz élesztőt és a sót egy nagy tálban. Adjunk hozzá olívaolajat és langyos vizet, majd gyúrjuk össze, míg homogén tésztát nem kapunk. Fedjük le a tál tetejét egy tiszta konyharuhával és hagyjuk a tésztát kelni 1 órán keresztül, míg a térfogata meg nem duplázódik.

2. Lépés

Közben készítsük el a pizzaszószt. A konzerv paradicsomot keverjük össze a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal, oregánóval és sóval. Hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

3. Lépés

Amikor a tészta megkelt, osztjuk négy részre. Görgessük ki mindegyiket 30 cm átmérőjű kör alakúra. Kenjük meg mindegyiket a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a mozzarella sajttal.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 220°C-on süssük a pizzákat 15 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad és a tészta széle aranybarnára nem sül.

5. Lépés

Végül tálaljuk azonnal, melegen, és élvezzük az otthon készített, eredeti olasz pizza ízeit!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új