Forrás: TanawatPontchour from Getty Images
Eredeti olasz pizza
Ez a recept a klasszikus olasz pizza elkészítésének módját mutatja be, az alappártól a fűszerezésig. Készítsd el te is otthon a saját, házi készítésű olasz pizzádat!
Hozzávalók
Tésztához
- 500 g búzaliszt
- 1 Csomag száraz élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 300 ml langyos víz
Pizza feltét
- 1 doboz konzerv paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g mozzarella sajt
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 teáskanál só
Eljárás
Először készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet, száraz élesztőt és a sót egy nagy tálban. Adjunk hozzá olívaolajat és langyos vizet, majd gyúrjuk össze, míg homogén tésztát nem kapunk. Fedjük le a tál tetejét egy tiszta konyharuhával és hagyjuk a tésztát kelni 1 órán keresztül, míg a térfogata meg nem duplázódik.
Közben készítsük el a pizzaszószt. A konzerv paradicsomot keverjük össze a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal, oregánóval és sóval. Hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a tészta megkelt, osztjuk négy részre. Görgessük ki mindegyiket 30 cm átmérőjű kör alakúra. Kenjük meg mindegyiket a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a mozzarella sajttal.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süssük a pizzákat 15 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad és a tészta széle aranybarnára nem sül.
Végül tálaljuk azonnal, melegen, és élvezzük az otthon készített, eredeti olasz pizza ízeit!