HIRDETŐ

Forrás: FB: Hungarian Traditional Food

Eredeti Rákóczi túrós

A Rákóczi túrós tradicionális magyar édesség, amelyre mindenki büszke lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g túró Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd vanília kivonat Hozzáadott

Hab

  • 2 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

Összeállítás

  • 200 g baracklekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először készítsd el a tésztát. Morzsold össze a lisztet a vajjal, add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot és a sót, majd dolgozd össze. Tekerj folpackba, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

2. Lépés

A töltelékhez keverd össze a túrót a cukorral, a tojásokkal, a citrom héjával, levével és a vanília kivonattal.

3. Lépés

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát nyújtsd ki, és egy sütőpapírral bélelt formába helyezd. Simítsd bele a túrós tölteléket.

4. Lépés

Süssd a sütőben kb. 30 percig. Közben készítsd el a habot. Verj kemény habbá a tojásfehérjét, majd apránként add hozzá a cukrot, és verdd tovább, míg fényes, kemény habot nem kapsz.

5. Lépés

Vedd ki a sütőből a tortát, kenj rá baracklekvárt, majd a meringue habot, és a grill fokozaton pár perc alatt színezd meg a tetejét.

6. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új