HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fahéjas Rizstejes tejberizs

A rizstejes tejberizs azon ritka ételek egyike, melyek a hagyományőrző magyar konyha szelleme mellett gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. Cukorral, vajjal és fahéjjal tálalva a kényeztető luxus kategóriába emeli ezt a klasszikus rizs alapú édességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • frissen reszelt fahéj a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a rizst és a tejet egy közepes méretű serpenyőben. Adjuk hozzá a kikapart vaníliarudat és a csipetnyi sót.

2. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon, gyakran keverve 20 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és a vajat, és keverjük addig, amíg teljesen elolvadt.

4. Lépés

Tartsuk melegen és előzékenyen szórjuk meg frissen őrölt fahéjjal tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új