HIRDETŐ
Forrás: MiguelMalo from Getty Images Signature
Falafel
A falafel népszerű mediterrán étel, amely csicseriborsó püréből készül, amelybe különféle fűszernövények és fűszerek kerülnek. Ezeket a golyókat olajban sütjük és friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g csicseriborsó
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 2 tk Koriander
- 2 tk őrölt fűszerek
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 100 ml Sütéshez való olaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Először áztassa a csicseriborsót hideg vízben legalább 8 órán keresztül, vagy legjobb az éjszaka folyamán.
2. Lépés
Az cicerót öblítse le, távolítsa el a héját és tegye a mixerbe.
3. Lépés
Adjuk hozzá a mixerhez az aprított hagymát, fokhagymát és fűszernövényeket. Keverjük át, amíg sima pasztát nem kapunk.
4. Lépés
Formázza meg a tésztából a golyókat, és sütse meg őket mindkét oldalukon forró olajban, amíg szép aranysárga nem lesz.