HIRDETŐ

Forrás: MiguelMalo from Getty Images Signature

Falafel

A falafel népszerű mediterrán étel, amely csicseriborsó püréből készül, amelybe különféle fűszernövények és fűszerek kerülnek. Ezeket a golyókat olajban sütjük és friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tk Koriander Hozzáadott
  • 2 tk őrölt fűszerek Hozzáadott
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika Hozzáadott
  • 100 ml Sütéshez való olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először áztassa a csicseriborsót hideg vízben legalább 8 órán keresztül, vagy legjobb az éjszaka folyamán.

2. Lépés

Az cicerót öblítse le, távolítsa el a héját és tegye a mixerbe.

3. Lépés

Adjuk hozzá a mixerhez az aprított hagymát, fokhagymát és fűszernövényeket. Keverjük át, amíg sima pasztát nem kapunk.

4. Lépés

Formázza meg a tésztából a golyókat, és sütse meg őket mindkét oldalukon forró olajban, amíg szép aranysárga nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új