Fantasztikusan finom Karamell és sós Karamell
Kiváló, gyorsan elkészíthető Karamell, amelyet különféle desszertekre, süteményekre, palacsintára tehet, vagy fagylaltra öntheti. Hozzáadott sóval, de só nélkül is fantasztikus az íze.
Hozzávalók
- 200 g kristálycukor
- 100 ml habtejszín
- 50 g teavaj
- 1⁄2 tk só
Eljárás
Egy serpenyőben vagy egy kis lábosban, kis lángon oldjuk fel a cukrot. Adjuk hozzá a vajat a már barna folyékony cukorhoz és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a tejszínhabot és jól összekeverjük. Vigyázzon, nehogy megégjen a forró gőztől. Hagyjuk egy kicsit buborékolni, majd adjunk hozzá sót, ha sós karamellát szeretnénk. Ha csak egy klasszikusra egyszerű karamellát szeretne akkor nem kell só.
2. Az elkészült karamell melegen még elég vékony, de hűlve sűrűsödik :-) Különféle desszertekhez, palacsintához, süteményekhez vagy csak fagylalthoz alkalmas. Jó étvágyat!
3. Néhány tanács:Azt javaslom, hogy először csak 1/2tk sót adjon hozzá, és kóstolja meg. Ha akar akkor majd adhat még 1/2tk sót hozzá. * a megszilárdult hideg karamell bármikor felmelegíthető és újra folyékony lesz
Még sokféle más finom receptet talál a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon