HIRDETŐ

Forrás: zeleno from Getty Images

Fehér karfiol leves

A rendszeresen főzött fehér karfiolkrémleves receptje tejszínnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db karfiol Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanál sima liszt Hozzáadott
  • 750 ml Húsleves Hozzáadott
  • 100 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a karfiol előkészítésével. Rózsákra osztom, és hideg vízben leöblítem.

2. Lépés

Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja apróra. Ezután a hagymát egy lábasban vajon aranybarnára pirítom. Hozzáadom a fokhagymát, és még egy percig pirítom.

3. Lépés

Hozzáadom a karfiolt a fazékhoz, és megkeverem, hogy minden oldalát barnára pirítsam. Ezután hozzáadom a lisztet, elkeverem, és közepes lángon hagyom pirulni.

4. Lépés

Fokozatosan hozzáadom a húslevest a fazékhoz, és megkeverem. Közepes lángon 20-25 percig főzöm a levest, amíg a karfiol teljesen megpuhul.

5. Lépés

Amikor a karfiol megpuhult, leveszem az edényt a tűzről, és hagyom egy kicsit hűlni. Ezután turmixgépben simára pürésítem a levest.

6. Lépés

A vége felé még több tejszínt adok a karfiolleveshez, megkeverem, és hagyom egy kicsit főni, hogy az ízek szépen összeérjenek.

7. Lépés

Ne felejtse el sóval és borssal fűszerezni a karfiollevest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új