Forrás: zeleno from Getty Images
Fehér karfiol leves
A rendszeresen főzött fehér karfiolkrémleves receptje tejszínnel.
Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 kanalak Vaj
- 1 Kanál sima liszt
- 750 ml Húsleves
- 100 ml Főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a karfiol előkészítésével. Rózsákra osztom, és hideg vízben leöblítem.
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja apróra. Ezután a hagymát egy lábasban vajon aranybarnára pirítom. Hozzáadom a fokhagymát, és még egy percig pirítom.
Hozzáadom a karfiolt a fazékhoz, és megkeverem, hogy minden oldalát barnára pirítsam. Ezután hozzáadom a lisztet, elkeverem, és közepes lángon hagyom pirulni.
Fokozatosan hozzáadom a húslevest a fazékhoz, és megkeverem. Közepes lángon 20-25 percig főzöm a levest, amíg a karfiol teljesen megpuhul.
Amikor a karfiol megpuhult, leveszem az edényt a tűzről, és hagyom egy kicsit hűlni. Ezután turmixgépben simára pürésítem a levest.
A vége felé még több tejszínt adok a karfiolleveshez, megkeverem, és hagyom egy kicsit főni, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Ne felejtse el sóval és borssal fűszerezni a karfiollevest.