HIRDETŐ

Forrás: FB: Krása jedla a harmónia chuti

Fehér spárgakrémleves

Kiváló spárgaleves zöld spárgából mozzarellával és bazsalikommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Spárga Hozzáadott
  • 750 ml csirkehúsleves Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 db Citromhéj a citromból Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 30 g mozzarella Hozzáadott
  • 1 TK citromlé Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Levágjuk a spárga fás alsó részét, és megpucoljuk. A spárga fejét félretesszük.

2. Lépés

A fazekban felmelegítjük az olajat és megpirítjuk rajta az aprított hagymát.

3. Lépés

A hagymához adjuk hozzá a felvágott spárgát és öntsük le borral.

4. Lépés

Amikor a bor elpárolog, öntsük le húslevessel és főzzük körülbelül 10 percig.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a leveshez a tejszínt és megszórjuk citromhéjjal.

6. Lépés

Pürésítjük a levest és szitán átszűrjük.

7. Lépés

A előző levest néhány percig újra forraljuk, majd ízesítjük sóval és fűszerekkel.

8. Lépés

Az spárgakrémet levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat.

9. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne a spárga fejeket. A fejeket sózzuk meg és locsoljuk meg citromlével.

10. Lépés

Tálalás A spárgakrémjét olívaolajjal, szeletelt mozzarellával és bazsalikommal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új