Forrás: FB: Krása jedla a harmónia chuti
Fehér spárgakrémleves
Kiváló spárgaleves zöld spárgából mozzarellával és bazsalikommal.
Hozzávalók
- 500 g Spárga
- 750 ml csirkehúsleves
- 100 ml fehérbor
- 200 ml tejszín
- 1 db Citromhéj a citromból
- 1 db The Onion
- 30 g mozzarella
- 1 TK citromlé
- olívaolaj
- Fekete bors
- friss bazsalikomlevelek
- vaj
- Só
Eljárás
Levágjuk a spárga fás alsó részét, és megpucoljuk. A spárga fejét félretesszük.
A fazekban felmelegítjük az olajat és megpirítjuk rajta az aprított hagymát.
A hagymához adjuk hozzá a felvágott spárgát és öntsük le borral.
Amikor a bor elpárolog, öntsük le húslevessel és főzzük körülbelül 10 percig.
Ezután hozzáadjuk a leveshez a tejszínt és megszórjuk citromhéjjal.
Pürésítjük a levest és szitán átszűrjük.
A előző levest néhány percig újra forraljuk, majd ízesítjük sóval és fűszerekkel.
Az spárgakrémet levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne a spárga fejeket. A fejeket sózzuk meg és locsoljuk meg citromlével.
Tálalás A spárgakrémjét olívaolajjal, szeletelt mozzarellával és bazsalikommal díszítjük.