HIRDETŐ

Forrás: FB: Krása jedla a harmónia chuti

Fehér spárgakrémleves

Kiváló spárgaleves zöld spárgából mozzarellával és bazsalikommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Spárga Hozzáadott
  • 750 ml csirkehúsleves Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 db Citromhéj a citromból Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 30 g mozzarella Hozzáadott
  • 1 TK citromlé Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Levágjuk a spárga fás alsó részét, és megpucoljuk. A spárga fejét félretesszük.

2. Lépés

A fazekban felmelegítjük az olajat és megpirítjuk rajta az aprított hagymát.

3. Lépés

A hagymához adjuk hozzá a felvágott spárgát és öntsük le borral.

4. Lépés

Amikor a bor elpárolog, öntsük le húslevessel és főzzük körülbelül 10 percig.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a leveshez a tejszínt és megszórjuk citromhéjjal.

6. Lépés

Pürésítjük a levest és szitán átszűrjük.

7. Lépés

A előző levest néhány percig újra forraljuk, majd ízesítjük sóval és fűszerekkel.

8. Lépés

Az spárgakrémet levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat.

9. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne a spárga fejeket. A fejeket sózzuk meg és locsoljuk meg citromlével.

10. Lépés

Tálalás A spárgakrémjét olívaolajjal, szeletelt mozzarellával és bazsalikommal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek