HIRDETŐ

Fehérje ruló

A fehérje vagy más néven a göngyölt pavlova biztosan elnyeri az ízlelőbimbóid tetszését :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 6 darab tojásfehérje Hozzáadott
  • 430 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Arany kobak (por) Hozzáadott
  • 1 EK borecet Hozzáadott
  • 65 g mandulaszeleteket Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 250 g Eper Hozzáadott
  • Díszítéshez áfonyák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A fehérjét alacsonyabb sebességen kezdjük el verni, majd körülbelül 2 perc verés után kanalanként adjuk hozzá a 330 g cukrot és verni kell, amíg sűrű és fényes az állaga, ez körülbelül 10 perc. A végén adjuk hozzá a borecetet és az arany búzát.

2. Lépés

Rakjuk rá a manduladarabokkal megszórt, papírral bélelt tepsire. Kb. 12 percig sütjük 180 fokon, majd csökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra és még 20 percig sütjük. A sütés után megfordítjuk, levesszük a sütőpapírt és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Közben elkészítjük a krémet: felverjük a tejszínt és külön-külön a mascarponét – egyesítjük (én nem adok hozzá édesítőt, mivel a tészta elég édes és a krém szépen semlegesíti a édességet). Krémet kenünk a tészta ¾ részére.

4. Lépés

Elmentjük az epret és az eperlevest, amit főzéssel készítünk el az eperre és a maradék cukorra körülbelül 20 perc alatt. Feltekerjük és hagyjuk a hűtőben legalább egy óráig dermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új