Fehérje ruló
A fehérje vagy más néven a göngyölt pavlova biztosan elnyeri az ízlelőbimbóid tetszését :)
Hozzávalók
- 6 darab tojásfehérje
- 430 g cukor
- 1 evőkanál Arany kobak (por)
- 1 EK borecet
- 65 g mandulaszeleteket
- 250 g mascarpone
- 250 ml tejszínhab
- 250 g Eper
- Díszítéshez áfonyák
Eljárás
A fehérjét alacsonyabb sebességen kezdjük el verni, majd körülbelül 2 perc verés után kanalanként adjuk hozzá a 330 g cukrot és verni kell, amíg sűrű és fényes az állaga, ez körülbelül 10 perc. A végén adjuk hozzá a borecetet és az arany búzát.
Rakjuk rá a manduladarabokkal megszórt, papírral bélelt tepsire. Kb. 12 percig sütjük 180 fokon, majd csökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra és még 20 percig sütjük. A sütés után megfordítjuk, levesszük a sütőpapírt és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: felverjük a tejszínt és külön-külön a mascarponét – egyesítjük (én nem adok hozzá édesítőt, mivel a tészta elég édes és a krém szépen semlegesíti a édességet). Krémet kenünk a tészta ¾ részére.
Elmentjük az epret és az eperlevest, amit főzéssel készítünk el az eperre és a maradék cukorra körülbelül 20 perc alatt. Feltekerjük és hagyjuk a hűtőben legalább egy óráig dermedni.