HIRDETŐ

Fehérje ruló

A fehérje vagy más néven a göngyölt pavlova biztosan elnyeri az ízlelőbimbóid tetszését :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 6 darab tojásfehérje Hozzáadott
  • 430 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Arany kobak (por) Hozzáadott
  • 1 EK borecet Hozzáadott
  • 65 g mandulaszeleteket Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 250 g Eper Hozzáadott
  • Díszítéshez áfonyák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A fehérjét alacsonyabb sebességen kezdjük el verni, majd körülbelül 2 perc verés után kanalanként adjuk hozzá a 330 g cukrot és verni kell, amíg sűrű és fényes az állaga, ez körülbelül 10 perc. A végén adjuk hozzá a borecetet és az arany búzát.

2. Lépés

Rakjuk rá a manduladarabokkal megszórt, papírral bélelt tepsire. Kb. 12 percig sütjük 180 fokon, majd csökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra és még 20 percig sütjük. A sütés után megfordítjuk, levesszük a sütőpapírt és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Közben elkészítjük a krémet: felverjük a tejszínt és külön-külön a mascarponét – egyesítjük (én nem adok hozzá édesítőt, mivel a tészta elég édes és a krém szépen semlegesíti a édességet). Krémet kenünk a tészta ¾ részére.

4. Lépés

Elmentjük az epret és az eperlevest, amit főzéssel készítünk el az eperre és a maradék cukorra körülbelül 20 perc alatt. Feltekerjük és hagyjuk a hűtőben legalább egy óráig dermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek