Forrás: Art Studio Images from Canva
Fekete tészta garnélarákkal
Feketére sült tészta receptje garnélarákkal. Nagyszerű egy romantikus vacsorához kettesben, valamint egy baráti vacsorához.
Hozzávalók
- 400 g Fekete tészta
- 500 g Friss garnélarák
- 3 fogak Fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- fél citrom leve
- 100 ml Fehérbor
- Sütőolaj
Eljárás
Tisztítsa meg a garnélarákokat, és szárítsa meg őket. Azt tanácsolom, hogy mindig egészben vásárolja meg őket, és hámozza meg őket - sokkal jobb az ízük.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk körülbelül egy percig. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert ez megváltoztatja az étel ízét.
Adjuk hozzá a garnélarákot a serpenyőbe, és süssük 2-3 percig, amíg rózsaszínűvé válik. Egész idő alatt keverjük meg, hogy egyenletesen süljenek.
Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. A fekete tészta általában kicsit tovább fő, mint a hagyományos tészta, ezért ezt vegye figyelembe.
Adja a fehérbort a serpenyőbe a garnélarákhoz, és főzze addig, amíg az alkohol elpárolog. Tapasztalatom szerint érdemes könnyű, gyümölcsös bort választani - ez nem fedi el a garnélarák ízét.
Adjuk a főtt tésztát a garnélarákhoz, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, locsoljuk meg a citromlével, ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Mindent alaposan keverjen össze.
Az elkészítés után azonnal tálaljuk. A tészta akkor a legjobb, ha forró, a garnélarák pedig szaftos.