HIRDETŐ

Forrás: Art Studio Images from Canva

Fekete tészta garnélarákkal

Feketére sült tészta receptje garnélarákkal. Nagyszerű egy romantikus vacsorához kettesben, valamint egy baráti vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Fekete tészta Hozzáadott
  • 500 g Friss garnélarák Hozzáadott
  • 3 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • fél csokor petrezselyem Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • 100 ml Fehérbor Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a garnélarákokat, és szárítsa meg őket. Azt tanácsolom, hogy mindig egészben vásárolja meg őket, és hámozza meg őket - sokkal jobb az ízük.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk körülbelül egy percig. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert ez megváltoztatja az étel ízét.

3. Lépés

Adjuk hozzá a garnélarákot a serpenyőbe, és süssük 2-3 percig, amíg rózsaszínűvé válik. Egész idő alatt keverjük meg, hogy egyenletesen süljenek.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. A fekete tészta általában kicsit tovább fő, mint a hagyományos tészta, ezért ezt vegye figyelembe.

5. Lépés

Adja a fehérbort a serpenyőbe a garnélarákhoz, és főzze addig, amíg az alkohol elpárolog. Tapasztalatom szerint érdemes könnyű, gyümölcsös bort választani - ez nem fedi el a garnélarák ízét.

6. Lépés

Adjuk a főtt tésztát a garnélarákhoz, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, locsoljuk meg a citromlével, ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Mindent alaposan keverjen össze.

7. Lépés

Az elkészítés után azonnal tálaljuk. A tészta akkor a legjobb, ha forró, a garnélarák pedig szaftos.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák