HIRDETŐ

Forrás: canva

Fetás paradicsomos tészta

A 'Fetás paradicsomos tészta' egy gyorsan és könnyedén elkészíthető, finoman fűszeres és ízletes étel, mely vegán alternatíva esetén is remek választás. Kiváló azok számára, akik friss, természetes hozzávalókból szeretnének ízletes fogást varázsolni az asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spagetti Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 800 g paradicsom (freskó, vagy konzerv) Hozzáadott
  • 200 g feta sajt (vegán alternatíva esetén használj vegán sajtot) Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csipet chili pehely (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forralj fel egy nagy fazék vizet, sózd meg, és főzd a tésztát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.

2. Lépés

Közben kockázd fel a vöröshagymát és reszeld le a fokhagymát. A friss paradicsomot hámozd le és vágd kockára, a konzerv paradicsom esetén ez a lépés nem szükséges.

3. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, majd dinszteld benne a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig.

4. Lépés

Add hozzá a paradicsomot, sózd, borsozd, és ha szereted a csípőset, szórd meg egy kevés chili pehellyel.

5. Lépés

Főzd 10-15 percig, míg a paradicsom levet ereszt.

6. Lépés

Csepegtesd le a tésztát, majd add a paradicsomos hozzá.

7. Lépés

Keverd hozzá a felkockázott fetát és a frissen tépett bazsalikomleveleket.

8. Lépés

Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal.

9. Lépés

Tálalásnál szórd meg a tetejét néhány friss bazsalikom levéllel és reszelt fetával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új