Forrás: canva
Fetás paradicsomos tészta
A 'Fetás paradicsomos tészta' egy gyorsan és könnyedén elkészíthető, finoman fűszeres és ízletes étel, mely vegán alternatíva esetén is remek választás. Kiváló azok számára, akik friss, természetes hozzávalókból szeretnének ízletes fogást varázsolni az asztalra.
Hozzávalók
- 400 g spagetti
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 800 g paradicsom (freskó, vagy konzerv)
- 200 g feta sajt (vegán alternatíva esetén használj vegán sajtot)
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet chili pehely (opcionális)
Eljárás
Forralj fel egy nagy fazék vizet, sózd meg, és főzd a tésztát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
Közben kockázd fel a vöröshagymát és reszeld le a fokhagymát. A friss paradicsomot hámozd le és vágd kockára, a konzerv paradicsom esetén ez a lépés nem szükséges.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, majd dinszteld benne a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig.
Add hozzá a paradicsomot, sózd, borsozd, és ha szereted a csípőset, szórd meg egy kevés chili pehellyel.
Főzd 10-15 percig, míg a paradicsom levet ereszt.
Csepegtesd le a tésztát, majd add a paradicsomos hozzá.
Keverd hozzá a felkockázott fetát és a frissen tépett bazsalikomleveleket.
Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal.
Tálalásnál szórd meg a tetejét néhány friss bazsalikom levéllel és reszelt fetával.