HIRDETŐ

Forrás: O Kemppainen for iStockPhotos

Finn szauna leves

A szaunakultúra nagy kedvelőjeként ezt a receptet az egyik finn barátomtól kaptam. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert arat. A szaunaleves nemcsak melegítő és vigasztaló, hanem hihetetlenül finom is. A sertéshúst húslevesben főzik sárgarépával és burgonyával, hogy egy pikáns levest készítsenek belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésszelet Hozzáadott
  • 3 nagy Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 Burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor Tavaszi hagyma Hozzáadott
  • 100 ml Krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A szaunaleves elkészítéséhez először hámozza meg és kockázza fel a sárgarépát és a burgonyát. Ha a zöldségeket a hús főzése közben aprítja fel, időt takarít meg, és hatékonyabbá teszi a folyamatot.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Javaslom, hogy turmixgép helyett konyhakést használjunk, hogy megőrizzük a textúrát és az ízt.

3. Lépés

A sertésszeletet forró serpenyőben addig sütjük, amíg jól meg nem barnul. A sült hús adja a leves aranyszínűségét és jellegzetes ízét, ezért ezt a lépést ne hagyja ki.

4. Lépés

Adja az apróra vágott hagymát és fokhagymát a sertésszelethez, és néhány percig pirítsa a hússal együtt.

5. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúslevest, és közepes lángon főzzük körülbelül 10 percig. A marhahúsleves helyettesíthető zöldségalaplével is. A hosszabb főzés megpuhítja a húst, és az ízek jobban összeérnek.

6. Lépés

Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és burgonyát, fedje le a serpenyőt, és főzze a levest 30-40 percig. Ügyeljünk arra, hogy itt ne használjunk túl magas hőmérsékletet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, és a leves ne száradjon ki.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt és az apróra vágott újhagymát a finn szaunaleveshez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis tipp: a tejszín enyhe édességet és krémes állagot ad a levesnek, ami ínycsiklandóan jó.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új