HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom friss eper mousse torta

Az epres mousse torta egy elragadó és frissítő, gyümölcsökkel töltött torta, amely tökéletes tavaszi és nyári ünnepségekhez. A puha, légies piskótarétegek között pelyhes epres mousse található, amelyet egy fényes epres mázréteggel koronázunk meg a pompás befejezés érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortához:

  • 6 Nagy tojások, szétválasztva Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott

Az eper mousse-hoz:

  • 2 csészék Friss eper, hámozva és felaprítva Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 EL zselatinpor Hozzáadott
  • 14 csésze hideg víz Hozzáadott
  • 2 csészék Tejszín, hűtött Hozzáadott

Az epres mázhoz:

  • 1 csésze Friss eper, hámozva és felaprítva Hozzáadott
  • 12 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál zselatinpor Hozzáadott
  • 2 EL hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdjük a sütemény sütésével: melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki és lisztezzünk ki egy 9 hüvelykes rugós formát.

2. Lépés

A tojásfehérjét egy tálban verjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény csúcsok nem képződnek. Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojássárgáját. A tojássárgákat, a lisztet, a sütőport és a sót keverjük a tojásfehérje-keverékhez. Öntse a tésztát az előkészített formába.

3. Lépés

Süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval meg nem szúrjuk. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Térjünk rá a habra: pürésítsük az epret egy turmixgépben. Adjuk hozzá a cukrot, és ismét turmixoljuk simára.

5. Lépés

Szórjuk a zselatint egy kis lábasban lévő hideg vízbe, és hagyjuk állni egy percig. Miután megpuhult, kis lángon, kevergetve melegítsük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A zselatinkeveréket keverjük az epres keverékhez.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá. Fokozatosan keverjük bele az epres keveréket a tejszínhabba, amíg jól el nem keveredik. Öntsük a habot a kihűlt tortára a szivacsformában. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

7. Lépés

A mázhoz: A mousse-hoz hasonlóan járjunk el, de ne keverjünk bele tejszínhabot. Ezt a mázat a megdermedt habrétegre kenjük. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, amíg a máz meg nem szilárdul.

8. Lépés

Végül távolítsa el a tortaforma oldalát, szeletelje fel, és tálalja a tortát hűtve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek