HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom friss eper mousse torta

Az epres mousse torta egy elragadó és frissítő, gyümölcsökkel töltött torta, amely tökéletes tavaszi és nyári ünnepségekhez. A puha, légies piskótarétegek között pelyhes epres mousse található, amelyet egy fényes epres mázréteggel koronázunk meg a pompás befejezés érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortához:

  • 6 Nagy tojások, szétválasztva Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott

Az eper mousse-hoz:

  • 2 csészék Friss eper, hámozva és felaprítva Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 EL zselatinpor Hozzáadott
  • 14 csésze hideg víz Hozzáadott
  • 2 csészék Tejszín, hűtött Hozzáadott

Az epres mázhoz:

  • 1 csésze Friss eper, hámozva és felaprítva Hozzáadott
  • 12 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál zselatinpor Hozzáadott
  • 2 EL hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdjük a sütemény sütésével: melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki és lisztezzünk ki egy 9 hüvelykes rugós formát.

2. Lépés

A tojásfehérjét egy tálban verjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény csúcsok nem képződnek. Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojássárgáját. A tojássárgákat, a lisztet, a sütőport és a sót keverjük a tojásfehérje-keverékhez. Öntse a tésztát az előkészített formába.

3. Lépés

Süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval meg nem szúrjuk. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Térjünk rá a habra: pürésítsük az epret egy turmixgépben. Adjuk hozzá a cukrot, és ismét turmixoljuk simára.

5. Lépés

Szórjuk a zselatint egy kis lábasban lévő hideg vízbe, és hagyjuk állni egy percig. Miután megpuhult, kis lángon, kevergetve melegítsük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A zselatinkeveréket keverjük az epres keverékhez.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá. Fokozatosan keverjük bele az epres keveréket a tejszínhabba, amíg jól el nem keveredik. Öntsük a habot a kihűlt tortára a szivacsformában. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

7. Lépés

A mázhoz: A mousse-hoz hasonlóan járjunk el, de ne keverjünk bele tejszínhabot. Ezt a mázat a megdermedt habrétegre kenjük. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, amíg a máz meg nem szilárdul.

8. Lépés

Végül távolítsa el a tortaforma oldalát, szeletelje fel, és tálalja a tortát hűtve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új