HIRDETŐ

Finom Gluténmentes croissant

Ez a recept a croissant-ot mutatja be gluténmentes verzióban. Azok számára készült, akik szeretnék a hagyományos croissant ízét élvezni, de valamilyen ételallergia vagy étel intolerancia miatt nem fogyaszthatnak glutént.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A Tészta Számára:

  • 500 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 2 ek xilit vagy eritrit Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 200 ml tej (laktózmentes is lehet) Hozzáadott
  • 100 g felolvasztott vaj (laktózmentes is lehet) Hozzáadott
  • 1 kisebb tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A Bevonat Számára:

  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 ek tej (laktózmentes is lehet) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban –de a vajat kivéve-. Fagyasztóban hűtjük 20 percig.

2. Lépés

Ezután jöhet a vaj, majd összegyúrjuk. Ismét a fagyasztóban pihentetjük 20 percig.

3. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, majd 8-10 részre vágjuk. Minden szeletet kifli alakúra formázunk.

4. Lépés

A croissant-okat egy tálra helyezzük, zeletolajjal lekenjük és végül a sütőben goldosra sütjük 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt.

5. Lépés

Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új