HIRDETŐ
Finom Gluténmentes croissant
Ez a recept a croissant-ot mutatja be gluténmentes verzióban. Azok számára készült, akik szeretnék a hagyományos croissant ízét élvezni, de valamilyen ételallergia vagy étel intolerancia miatt nem fogyaszthatnak glutént.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
A Tészta Számára:
- 500 g gluténmentes liszt
- 2 ek xilit vagy eritrit
- 1 Csomag szárított élesztő
- 200 ml tej (laktózmentes is lehet)
- 100 g felolvasztott vaj (laktózmentes is lehet)
- 1 kisebb tojás
- 1 csipet só
A Bevonat Számára:
- 1 tojás
- 2 ek tej (laktózmentes is lehet)
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban –de a vajat kivéve-. Fagyasztóban hűtjük 20 percig.
2. Lépés
Ezután jöhet a vaj, majd összegyúrjuk. Ismét a fagyasztóban pihentetjük 20 percig.
3. Lépés
A tésztát kinyújtjuk, majd 8-10 részre vágjuk. Minden szeletet kifli alakúra formázunk.
4. Lépés
A croissant-okat egy tálra helyezzük, zeletolajjal lekenjük és végül a sütőben goldosra sütjük 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt.
5. Lépés
Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.