HIRDETŐ

Forrás: canva

Fokhagymakrém

Egy egyszerű, könnyen elkészíthető és ínycsiklandó fokhagymakrém recept, amelyet sokféle módon felhasználhatunk: kenhetjük pirítósra, használhatjuk mártogatósként vagy fűszerezhetünk vele húsokat, halakat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A fokhagymát hámozzuk meg és tisztítsuk meg, majd nyomjuk össze egy fokhagymaprés segítségével.

2. Lépés

Egy kisebb tálban keverjük össze a fokhagymát az olívaolajjal, a frissen facsart citromlével és a sóval. Keverjük jól össze, hogy összeérjenek az ízek.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, majd keverjük jól össze.

4. Lépés

Hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.

5. Lépés

Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új