HIRDETŐ
Forrás: canva
Fokhagymakrém
Egy egyszerű, könnyen elkészíthető és ínycsiklandó fokhagymakrém recept, amelyet sokféle módon felhasználhatunk: kenhetjük pirítósra, használhatjuk mártogatósként vagy fűszerezhetünk vele húsokat, halakat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
A fokhagymát hámozzuk meg és tisztítsuk meg, majd nyomjuk össze egy fokhagymaprés segítségével.
2. Lépés
Egy kisebb tálban keverjük össze a fokhagymát az olívaolajjal, a frissen facsart citromlével és a sóval. Keverjük jól össze, hogy összeérjenek az ízek.
3. Lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, majd keverjük jól össze.
4. Lépés
Hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
5. Lépés
Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel. Jó étvágyat!