HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fokhagymakrémleves

Gyors, és garantáltan finom! Nem utolsósorban pedig náthaűző levesről van szó. Friss pirítóssal ajánlott fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ks fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 850 ml alaplé Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 190ºC-ra. 2 fokhagymát gerezdjeire bontunk. Hámozatlanul beleszórjuk egy hőálló tálba. Rálocsolunk 1 evőkanálnyi olajat és sózzuk, borsozzuk. Letakarva sütjük 40 percig.

2. Lépés

Egy lábasban 2 evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a harmadik fokhagyma gerezdjeit felaprítva.

3. Lépés

A megsütött fokhagymacikkeket kinyomkodjuk a héjukból, hozzá adjuk a lábas tartalmához, és felöntjük az egészet az alaplével.

4. Lépés

Keverjük át és öntsünk bele tejszínt, attól függően, hogy mennyire szeretnénk krémesre levesünket. Lefedve főzzük további 5 percig.

5. Lépés

Miután levettük a tűzről botmixerrel simává varázsoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új