Forrás: Pixabay
Fokhagymakrémleves
Gyors, és garantáltan finom! Nem utolsósorban pedig náthaűző levesről van szó. Friss pirítóssal ajánlott fogyasztani.
Hozzávalók
- 3 ks fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só és bors
- 1 ks vöröshagyma
- 1 teáskanál Kakukkfű
- 850 ml alaplé
- 200 ml főzőtejszín
Eljárás
A sütőt előmelegítjük 190ºC-ra. 2 fokhagymát gerezdjeire bontunk. Hámozatlanul beleszórjuk egy hőálló tálba. Rálocsolunk 1 evőkanálnyi olajat és sózzuk, borsozzuk. Letakarva sütjük 40 percig.
Egy lábasban 2 evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a harmadik fokhagyma gerezdjeit felaprítva.
A megsütött fokhagymacikkeket kinyomkodjuk a héjukból, hozzá adjuk a lábas tartalmához, és felöntjük az egészet az alaplével.
Keverjük át és öntsünk bele tejszínt, attól függően, hogy mennyire szeretnénk krémesre levesünket. Lefedve főzzük további 5 percig.
Miután levettük a tűzről botmixerrel simává varázsoljuk.