HIRDETŐ

Forrás: Kajakiki for iStockPhotos

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Palack vörösbor Hozzáadott
  • 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • 2 összenyomva Narancsok Hozzáadott
  • 1 Citrom A lé Hozzáadott
  • 1 Szerves narancshéj Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 csillagánizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A forraltboros lekvár elkészítéséhez öntsük a vörösbort egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, és keverjük jól össze, amíg teljesen feloldódik. Alacsony hőfokon kezdjük, és szükség szerint növeljük - de soha ne a legmagasabb fokozatra. Ezt a tippet akkor jegyeztem meg, amikor először főztem lekvárt.

2. Lépés

Adjuk hozzá a narancs és a citrom levét. Ügyeljünk arra, hogy a magok ne kerüljenek az edénybe - ez befolyásolhatja az ízt.

3. Lépés

Hámozzon meg egy bio narancsot egy hámozóval, hogy hosszú csíkokat kapjon a héjából, és ezeket adja a fahéjrúddal, szegfűszeggel és csillagánizzsal együtt az edénybe.

4. Lépés

Közepes lángon főzzük a keveréket kb. 20 percig, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy a lekvár ne égjen meg.

5. Lépés

20 perc elteltével vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Távolítsa el a fahéjrudakat, a narancshéjcsíkokat és a csillagánizst.

6. Lépés

Töltse a forraltboros lekvárt tiszta üvegekbe. Azonnal zárja le az üvegeket, így a lekvár tovább eltartható, és remek lehetőség kézzel készített ajándéknak.

7. Lépés

Élvezze a házi forralt bor lekvárt friss kenyérrel vagy zsemlével a tökéletes karácsonyi reggeli élményéért!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új