Forrás: Kajakiki for iStockPhotos
Forralt bor lekvár receptje
Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.
Hozzávalók
- 1 Palack vörösbor
- 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez
- 2 összenyomva Narancsok
- 1 Citrom A lé
- 1 Szerves narancshéj
- 2 Fahéjrudak
- 1 Teáskanál Szegfűszeg
- 1 csillagánizs
Eljárás
A forraltboros lekvár elkészítéséhez öntsük a vörösbort egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, és keverjük jól össze, amíg teljesen feloldódik. Alacsony hőfokon kezdjük, és szükség szerint növeljük - de soha ne a legmagasabb fokozatra. Ezt a tippet akkor jegyeztem meg, amikor először főztem lekvárt.
Adjuk hozzá a narancs és a citrom levét. Ügyeljünk arra, hogy a magok ne kerüljenek az edénybe - ez befolyásolhatja az ízt.
Hámozzon meg egy bio narancsot egy hámozóval, hogy hosszú csíkokat kapjon a héjából, és ezeket adja a fahéjrúddal, szegfűszeggel és csillagánizzsal együtt az edénybe.
Közepes lángon főzzük a keveréket kb. 20 percig, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy a lekvár ne égjen meg.
20 perc elteltével vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Távolítsa el a fahéjrudakat, a narancshéjcsíkokat és a csillagánizst.
Töltse a forraltboros lekvárt tiszta üvegekbe. Azonnal zárja le az üvegeket, így a lekvár tovább eltartható, és remek lehetőség kézzel készített ajándéknak.
Élvezze a házi forralt bor lekvárt friss kenyérrel vagy zsemlével a tökéletes karácsonyi reggeli élményéért!