Forrás: irynamelnykphotos from Canva
Főtt paradicsomszósz tésztához
Tésztához való főtt paradicsomszósz receptje, amelyet elkészíthetsz, hogy egész télen el tudj raktározni.
Hozzávalók
- 2 kg Friss paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 Maroknyi Friss fűszernövények (bazsalikom, oregánó kakukkfű)
- 2 kanalak Olívaolaj
- 1 kanál Sók
- 1 kanál Cukor
- 1⁄2 kanalak őrölt fekete bors
Eljárás
A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk néhány percig, amíg a hagyma színe el nem kezd megváltozni.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, cukrot és borsot. Fedjük le, és főzzük körülbelül egy órán át közepes lángon. A lassú főzés minden ízt felszabadít, és a szósz finom lesz.
Amikor a paradicsom teljesen megpuhult, adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Ezután a mártást merülőmixerrel simára turmixoljuk.
Öntse a kész mártást az előre elkészített befőttesüvegekbe. Mindig győződjön meg arról, hogy az üvegek tiszták és sterilek, hogy elkerülje a nem kívánt erjedést.
Zárja le az üvegeket, és forralja körülbelül 20 percig.
Ha kihűlt, vegyük ki őket az edényből, és tároljuk sötét helyen.