HIRDETŐ

Forrás: irynamelnykphotos from Canva

Főtt paradicsomszósz tésztához

Tésztához való főtt paradicsomszósz receptje, amelyet elkészíthetsz, hogy egész télen el tudj raktározni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg Friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Friss fűszernövények (bazsalikom, oregánó kakukkfű) Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 1 kanál Cukor Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk néhány percig, amíg a hagyma színe el nem kezd megváltozni.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, cukrot és borsot. Fedjük le, és főzzük körülbelül egy órán át közepes lángon. A lassú főzés minden ízt felszabadít, és a szósz finom lesz.

4. Lépés

Amikor a paradicsom teljesen megpuhult, adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Ezután a mártást merülőmixerrel simára turmixoljuk.

5. Lépés

Öntse a kész mártást az előre elkészített befőttesüvegekbe. Mindig győződjön meg arról, hogy az üvegek tiszták és sterilek, hogy elkerülje a nem kívánt erjedést.

6. Lépés

Zárja le az üvegeket, és forralja körülbelül 20 percig.

7. Lépés

Ha kihűlt, vegyük ki őket az edényből, és tároljuk sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új