HIRDETŐ

Forrás: irynamelnykphotos from Canva

Főtt paradicsomszósz tésztához

Tésztához való főtt paradicsomszósz receptje, amelyet elkészíthetsz, hogy egész télen el tudj raktározni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg Friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Friss fűszernövények (bazsalikom, oregánó kakukkfű) Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 1 kanál Cukor Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk néhány percig, amíg a hagyma színe el nem kezd megváltozni.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, cukrot és borsot. Fedjük le, és főzzük körülbelül egy órán át közepes lángon. A lassú főzés minden ízt felszabadít, és a szósz finom lesz.

4. Lépés

Amikor a paradicsom teljesen megpuhult, adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Ezután a mártást merülőmixerrel simára turmixoljuk.

5. Lépés

Öntse a kész mártást az előre elkészített befőttesüvegekbe. Mindig győződjön meg arról, hogy az üvegek tiszták és sterilek, hogy elkerülje a nem kívánt erjedést.

6. Lépés

Zárja le az üvegeket, és forralja körülbelül 20 percig.

7. Lépés

Ha kihűlt, vegyük ki őket az edényből, és tároljuk sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek