Friss Cseresznye Szörp
A friss és édes cseresznyékből készült frissítő szörp, amely tökéletes választás a meleg nyári napokra. Egyszerűen elkészíthető, és remekül felfrissít.
Hozzávalók
- 1 kg cseresznye
- 1 l víz
- 300 g cukor
- 1 citrom
- 1 teáskanál vanília-kivonat
Eljárás
Mosd meg alaposan és magozd ki a cseresznyéket.
Tegyél egy nagy fazékba vizet és cukrot, majd forrald fel.
Add hozzá a cseresznyéket a felforralt vízhez, majd főzd 10 percig közepes lángon. Közben keverd óvatosan.
Csepegtesd bele a citrom levét, majd add hozzá a vanília-kivonatot. Főzd még 5 percig.
Vegyél ki néhány cseresznyét a szörpből, és tedd félre a díszítéshez.
Tisztítsd meg egy szűrővel vagy muszlinkendővel a szörpöt a fazékban. Nyomkodd ki belőle a gyümölcsöt, hogy minél több íze maradjon meg a szörpben.
Töltsd át a szörpöt egy üvegbe vagy palackba, majd hagyd kihégkockákat, majd tálaláskor helyezz néhányat a szörpös poharakba. Öntsd rá a cseresznye szörpöt és díszítsd az elkülönített cseresznyékkel.