HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss, illatos Lepénykenyér

Készíts otthon friss, illatos lepénykenyeret ezzel az egyszerű recepttel. Nem igényel sok hozzávalót vagy hosszú előkészületet, így tökéletes választás lehet a mindennapokra vagy egy különlegesebb, otthoni étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 112 dl langyos víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 212 dkg élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban.

2. Lépés

Melegítsd meg a vizet (ne legyen túl forró), add hozzá az élesztőt és hagyd 5-10 percig állni, hogy az élesztő aktiválódjon.

3. Lépés

Add a víz-élesztő keveréket a lisztes keverékhez, majd add hozzá az olívaolajat is.

4. Lépés

Gyúrd össze az összetevőket, míg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még vizet vagy lisztet.

5. Lépés

Takard le a tésztát egy konyharuhával és hagyd 20-30 percig pihenni, hogy az élesztő dolgozhasson.

6. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

7. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy sütőpapírra úgy, hogy kb. 1-2 cm vastag legyen.

8. Lépés

Süsd kb. 15-20 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

9. Lépés

Hagyd kihűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald azonnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új