Forrás: Freepik
Friss paradicsomsaláta mozzarellával és rukkolával
Ennek az egyszerű, mégis finom ételnek a titka a friss hozzávalókban rejlik, ezért válasszuk ki őket bölcsen!
Hozzávalók
- 4 Nagy, érett paradicsom
- 2 csészék Friss rukkola levelek
- 200 g Friss mozzarella sajt
- 1⁄4 csésze extra szűz olívaolaj
- Egy citrom leve
- só és fekete bors ízlés szerint
- Egy marék friss bazsalikomlevél
Eljárás
Kezdjük a paradicsom és a rukkola alapos megmosásával. Ez azért fontos, mert így megszabadulunk a nem kívánt szemcséktől és szennyeződésektől, különösen a rukkolában. Ne felejtsük el szárazra törölgetni őket, hogy elkerüljük az átázott salátát.
A paradicsomot szeletelje egyenletes, közepesen vastag karikákra. Van valami olyan kielégítő egy tökéletesen érett paradicsom felszeletelésében, hogy meg akarja őrizni a lédús állapotot!
Vágja a mozzarella sajtot vékony szeletekre. Ízletes tipp: Ha nehezen szeleteli a friss mozzarellát, tegye a fagyasztóba körülbelül 10 percre, mielőtt felvágja.
Egy nagy salátástálban először rétegezzük a paradicsomszeleteket, szórjuk meg egy csipet sóval és borssal. Ezután rétegezzük a rukkolával és a mozzarelladarabokkal.
Ezután készítsük el az öntetet. Csak keverjük össze az olívaolajat, egy citrom levét, egy csipet sót és borsot. Itt egy bevált tipp: mindig kóstold meg az öntetet, mielőtt a salátához adod, hogy biztosan megfelelő legyen.
Az öntetet egyenletesen csepegtesse a salátára, majd díszítse friss bazsalikomlevelekkel a fantasztikusan aromás befejezéshez.
Azonnal tálaljuk, mivel ez a saláta frissen a legfinomabb. Jó étvágyat!