HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Friss paradicsomsaláta mozzarellával és rukkolával

Ennek az egyszerű, mégis finom ételnek a titka a friss hozzávalókban rejlik, ezért válasszuk ki őket bölcsen!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Nagy, érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 csészék Friss rukkola levelek Hozzáadott
  • 200 g Friss mozzarella sajt Hozzáadott
  • 14 csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Egy marék friss bazsalikomlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük a paradicsom és a rukkola alapos megmosásával. Ez azért fontos, mert így megszabadulunk a nem kívánt szemcséktől és szennyeződésektől, különösen a rukkolában. Ne felejtsük el szárazra törölgetni őket, hogy elkerüljük az átázott salátát.

2. Lépés

A paradicsomot szeletelje egyenletes, közepesen vastag karikákra. Van valami olyan kielégítő egy tökéletesen érett paradicsom felszeletelésében, hogy meg akarja őrizni a lédús állapotot!

3. Lépés

Vágja a mozzarella sajtot vékony szeletekre. Ízletes tipp: Ha nehezen szeleteli a friss mozzarellát, tegye a fagyasztóba körülbelül 10 percre, mielőtt felvágja.

4. Lépés

Egy nagy salátástálban először rétegezzük a paradicsomszeleteket, szórjuk meg egy csipet sóval és borssal. Ezután rétegezzük a rukkolával és a mozzarelladarabokkal.

5. Lépés

Ezután készítsük el az öntetet. Csak keverjük össze az olívaolajat, egy citrom levét, egy csipet sót és borsot. Itt egy bevált tipp: mindig kóstold meg az öntetet, mielőtt a salátához adod, hogy biztosan megfelelő legyen.

6. Lépés

Az öntetet egyenletesen csepegtesse a salátára, majd díszítse friss bazsalikomlevelekkel a fantasztikusan aromás befejezéshez.

7. Lépés

Azonnal tálaljuk, mivel ez a saláta frissen a legfinomabb. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új