HIRDETŐ
Friss rukkolasaláta
Könnyed, de tápláló saláta a tökéletes választás a főételek mellé vagy önmagában.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
öntet
- 2 ek olívaolaj
- 1⁄2 ks citrom leve
- 2 ek méz
- 1 tk Mustár
- 1 ek snídling
- só bors
saláta
- 10 dkg rukkola
- 50 g pisztácia
- 125 g kecskesajt
- 2 ks füge
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Az öntethez az összetevőit egy salátaöntet-keverőbe, vagy annak hiányában egy befőttes üvegbe öntjük. Alaposan összerázzuk, míg a folyadékok elkeverednek, és az egész selymes textúrájú lesz.
2. Lépés
A salátához a rukkolát alaposan megmossuk, majd kifacsarjuk belőle a felesleges vizet.
3. Lépés
Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az aprított pisztácia és a morzsolt kecskesajt kb. kétharmadát.
4. Lépés
Meglocsoljuk az öntetünkkel, majd alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor hozzáadjuk a kecskesajtot és a fügéket is.