HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Friss tavaszi reteksaláta
Olyan laktató, hogy bőven kitesz egy főfogást is. Remek ötlet vacsorára vagy ebédre is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 2 dl natur joghurt
- só
- bors
- 2 ek római kömény
- fél citrom leve
- 8 ks Retek
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 5 ks tojás
- 1 Csomag zöld saláta
- 1 ks Édeskömény
- 100 g csicsriborsó konzerv
- 150 g trapista sajt
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A joghurtot öszekeverjük sóval borssal, római köménnyel és a citrom kifacsart levével
2. Lépés
A tojásokat keményre főzzük. Közben a retkeket felkockázzuk és olívaolajon megpirítjuk. Az almát vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
3. Lépés
A tál aljára salátát teszünk, rászórjuk az édesköményt, a csicseriborsót, a pirított retket és a keményre főtt megpucolt tojást is amit felszeleteltünk. Az egészet meglocsoljuk a joghurtos öntettel, kockákra vágott trapistát teszünk rá és kész is.