Frissítő Hokkaido tök krémleves
Egyszerű, laktató, gazdag ízű krémleves, ami egy felfrissítő, könnyű ebédet biztosít. A Hokkaido tök édes ízét kiemeli a finom fűszerezés és a krémes textúra.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű Hokkaido tök
- 1 fehérhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 l zöldségleves alap
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál szerecsendió
- 1 dl tejszín
- Petrezselyem
Eljárás
Távolítsuk el a tök belsejében található magokat és vágjuk kockákra. A fehérhagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
Egy nagy fazékban melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket, amíg aranybarna nem lesz.
Adjuk hozzá a tököt és a fűszereket. Főzzük körülbelül 5 percig, majd öntsük fel a zöldségleves alappal. Főzzük, amíg a tök megpuhul.
Ha a tök megpuhult, használjunk botmixert a leves krémes állagúvá varázsolásához.
Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el, majd főzzük még egy pár percig.
Az elkészült levest tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.