HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Frissítő nyári mascarpones citromtorta

A lehető legjobb a nyári napokon a savanykás ízének köszönhetően.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Piskótához

  • 5 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 5 ek liszt Hozzáadott
  • 5 ek cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 5 ks felvert tojásfehérje Hozzáadott

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 3 dl felvert habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Kivajazott, kilisztezett 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 180°C-on 20 percig sütjük.

2. Lépés

A krém elkészítéséhez a mascarponét porcukorral, citromlével és reszelt citrom héjjal összekeverjük. Egy tálban felverjük a tejszínt és ezt is hozzákeverjük a krémhez.

3. Lépés

A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével. Rátesszük a piskóta másik felét, majd az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.

4. Lépés

Ízlés szerint díszíthetjük citrusfélékkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek