HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Frissítő nyári mascarpones citromtorta
A lehető legjobb a nyári napokon a savanykás ízének köszönhetően.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Piskótához
- 5 ks tojássárgája
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 csipet só
- 6 g szódabikarbóna
- 5 ks felvert tojásfehérje
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 ks citrom leve
- 2 ks citrom reszelt héja
- 3 dl felvert habtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Kivajazott, kilisztezett 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 180°C-on 20 percig sütjük.
2. Lépés
A krém elkészítéséhez a mascarponét porcukorral, citromlével és reszelt citrom héjjal összekeverjük. Egy tálban felverjük a tejszínt és ezt is hozzákeverjük a krémhez.
3. Lépés
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével. Rátesszük a piskóta másik felét, majd az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.
4. Lépés
Ízlés szerint díszíthetjük citrusfélékkel.