HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Frissítő nyári mascarpones citromtorta

A lehető legjobb a nyári napokon a savanykás ízének köszönhetően.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Piskótához

  • 5 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 5 ek liszt Hozzáadott
  • 5 ek cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 6 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 5 ks felvert tojásfehérje Hozzáadott

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom leve Hozzáadott
  • 2 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 3 dl felvert habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Kivajazott, kilisztezett 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 180°C-on 20 percig sütjük.

2. Lépés

A krém elkészítéséhez a mascarponét porcukorral, citromlével és reszelt citrom héjjal összekeverjük. Egy tálban felverjük a tejszínt és ezt is hozzákeverjük a krémhez.

3. Lépés

A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével. Rátesszük a piskóta másik felét, majd az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.

4. Lépés

Ízlés szerint díszíthetjük citrusfélékkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új