Forrás: Master_Video from Getty Images
Füstölt házi kolbász
A tökéletes füstölt házi kolbász, amely jobb ízű, mint a bolti.
Hozzávalók
- 2 kg Sertéshús
- 200 g bacon
- 3 EK Sók
- 2 EK őrölt pirospaprika
- 1 TK őrölt fekete bors
- 5 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 m Kolbászbél
- víz
Eljárás
Először is a húst meg kell tisztítani az inaktól, és kisebb darabokra kell vágni. Ezután húsdarálóval a szalonnával együtt ledaráljuk. Válassza a legdurvább tárcsát, hogy a kolbász ne legyen túl puha. A vékony kolbász füstöléskor gyorsabban kiszárad, és kemény lehet.
Adja hozzá a húsos keverékhez a présen átnyomott fokhagymagerezdeket. Adja hozzá a sót, a paprikát, keverje jól össze, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben legalább 24 órán át.
A második napon készítse elő a töltelékhez a belsőségeket. A hústöltelékek segítségével töltse meg őket a húskeverékkel. Vigyázzunk, hogy ne töltsük meg túlságosan - a bél elszakadhat.
Kössük meg a kalapot szorosan. Ezután tegye egy fazék vízbe, és főzze 1,5 órán át. Miután megfőtt, hagyjuk kihűlni a kolbászt.
Végül alacsony hőfokon (70-80 °C) 2-3 órán át füstöljük, amíg szép aranybarna színt kap.