HIRDETŐ

Forrás: Master_Video from Getty Images

Füstölt házi kolbász

A tökéletes füstölt házi kolbász, amely jobb ízű, mint a bolti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg Sertéshús Hozzáadott
  • 200 g bacon Hozzáadott
  • 3 EK Sók Hozzáadott
  • 2 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 TK őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 m Kolbászbél Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Először is a húst meg kell tisztítani az inaktól, és kisebb darabokra kell vágni. Ezután húsdarálóval a szalonnával együtt ledaráljuk. Válassza a legdurvább tárcsát, hogy a kolbász ne legyen túl puha. A vékony kolbász füstöléskor gyorsabban kiszárad, és kemény lehet.

2. Lépés

Adja hozzá a húsos keverékhez a présen átnyomott fokhagymagerezdeket. Adja hozzá a sót, a paprikát, keverje jól össze, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben legalább 24 órán át.

3. Lépés

A második napon készítse elő a töltelékhez a belsőségeket. A hústöltelékek segítségével töltse meg őket a húskeverékkel. Vigyázzunk, hogy ne töltsük meg túlságosan - a bél elszakadhat.

4. Lépés

Kössük meg a kalapot szorosan. Ezután tegye egy fazék vízbe, és főzze 1,5 órán át. Miután megfőtt, hagyjuk kihűlni a kolbászt.

5. Lépés

Végül alacsony hőfokon (70-80 °C) 2-3 órán át füstöljük, amíg szép aranybarna színt kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek