HIRDETŐ

Forrás: Master_Video from Getty Images

Füstölt házi kolbász

A tökéletes füstölt házi kolbász, amely jobb ízű, mint a bolti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg Sertéshús Hozzáadott
  • 200 g bacon Hozzáadott
  • 3 EK Sók Hozzáadott
  • 2 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 TK őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 m Kolbászbél Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Először is a húst meg kell tisztítani az inaktól, és kisebb darabokra kell vágni. Ezután húsdarálóval a szalonnával együtt ledaráljuk. Válassza a legdurvább tárcsát, hogy a kolbász ne legyen túl puha. A vékony kolbász füstöléskor gyorsabban kiszárad, és kemény lehet.

2. Lépés

Adja hozzá a húsos keverékhez a présen átnyomott fokhagymagerezdeket. Adja hozzá a sót, a paprikát, keverje jól össze, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben legalább 24 órán át.

3. Lépés

A második napon készítse elő a töltelékhez a belsőségeket. A hústöltelékek segítségével töltse meg őket a húskeverékkel. Vigyázzunk, hogy ne töltsük meg túlságosan - a bél elszakadhat.

4. Lépés

Kössük meg a kalapot szorosan. Ezután tegye egy fazék vízbe, és főzze 1,5 órán át. Miután megfőtt, hagyjuk kihűlni a kolbászt.

5. Lépés

Végül alacsony hőfokon (70-80 °C) 2-3 órán át füstöljük, amíg szép aranybarna színt kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új