Forrás: Freepik
Füstölt húzott sertés
Ez a füstölt húzott sertés lassan és alacsony hőmérsékleten készül, hogy szuper puhává váljon, majd egy füstös, pikáns szósszal keverjük össze. A tökéletes közönségkedvenc bármely BBQ partin.
Hozzávalók
Sertéshús és Rub
- 4 kg Csont nélküli sertésváll
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál Fekete bors
- 1 evőkanál só
BBQ szósz
- 2 csészék ketchup
- 1 csésze almaecet
- 1 csésze barna cukor
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 kanál folyékony füst
Eljárás
Készítse elő a sertéshúst úgy, hogy megszárítja és egy keveréket visz fel rá barna cukorból, paprikából, fekete borsozból és sóból. Hagyja pihenni legalább egy órán keresztül a hűtőben.
Melegítse elő a füstölőt 107°C-ra (225°F).
Füstölje a sertésvállat, amíg a legvastagabb részbe helyezett húshőmérő 195°F (91°C)-ot mutat, körülbelül 8-10 óra alatt.
Vegye ki a disznót a füstölőből és hagyja pihenni 15 percig, majd szedje szét a húst darabokra villával.
Amíg a disznóhús pihen, készítsd el a BBQ szószt kecsap, almaborecet, barna cukor, Worcestershire szósz és folyékony füst kombinálásával egy serpenyőben. Főzd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik.
Forgassa jól a sertéshúst a BBQ szósszal, míg jól be nem vonódik.
Szolgáld fel a füstölt, szétválasztott sertéshúst egy zsemleben, káposztasalátával, és élvezd a házi készítésű BBQ lakomádat.