HIRDETŐ

Forrás: canva

Fűszeres sült cékla

Ezt a fűszeres sült cékla receptet a tavalyi karácsonyi vacsorán főztünk először, azóta a családi összejövetelek sztárja. Az éles, karakteres fűszerek tökéletesen ellensúlyozzák a cékla édeskés, földes ízét, így az az év bármely szakában ízletes fogás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks közepes cékla Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál chili flakes (elhagyható, ha nem szereted a csípőset) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegíts elő a sütőt 200 °C-ra. Ez ideális hőfok a cékla megsütéséhez.

2. Lépés

Alaposan mosd meg a céklákat (ha bio céklát használsz, akkor a héját is nyugodtan hagyhatod rajta), majd vágd őket kb. 2 centi széles szeletekre.

3. Lépés

Egy nagy tálba tedd a céklaszeleteket, majd adj hozzájuk olívaolajat, sót, borsot, fűszerpaprikát, chili flakes-t és a köményt. Mindent jól keverj össze, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a céklaszeleteket. Ez a lépés döntő a végeredmény szempontjából, mert ezáltal lesz igazán ízletes, fűszeres a végeredmény.

4. Lépés

A fűszeres céklaszeleteket terítsd szét egy sütőrácsra, úgy hogy ne érjenek össze. Itt fontos, hogy a céklák ne fedjék egymást, mert csak így süthetnek meg egyenlően.

5. Lépés

Süsd a céklákat a sütőben kb. 1 óra alatt, vagy amíg meg nem puhulnak, és a széleik már picit megpirulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új