HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gazdag sütésű MoonCake, avagy holdtorta

A MoonCake, avagy holdtorta az őszi holdünnep alapvető eleme a kínai kultúrában. Ez a gazdag sütésű desszert tradicionálisan lótusz mag pasztával töltött és tojássárgájával borított. Többnapos procedúra, de nagyon megéri az eredmény, egyedi és rendkívül ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 180 g sima liszt Hozzáadott
  • 70 g arany szirup (kínai) Hozzáadott
  • 30 g napraforgó olaj (vagy más, semleges ízű olaj) Hozzáadott
  • 1 g lúgos víz / lúgos vízpor Hozzáadott
  • Ételfesték (opcionális) Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g lótusz mag paszta (kapható ázsiai boltban vagy online) Hozzáadott
  • 12 Slice vörös cseresznyeszirupban eltett datolya Hozzáadott

A tetejére:

  • 1 ks tojás, felverve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, arany szirupot, olajat és a lúgos vizet egy nagy tálban. Jól gyúrjuk össze őket, majd tegyük félre hogy 2 napot pihenjen.

2. Lépés

Osztsuk a tésztát 12 egyenlő részre. Hajtsuk félbe, majd tegyük a tölteléket a közepére és óvatosan formázzuk vázává.

3. Lépés

Tedd a formázott tésztát a MoonCake formába. Lenyomva a formázó eszközzel, majd csúsztasd ki a formából. Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.

4. Lépés

Tegyél sütőpapírt a tepsire, majd teszd rá a tésztát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra és süsd a MoonCake-eket 5 percig.

5. Lépés

Vegyük ki a süteményeket a sütőből és kenjük le őket tojással, majd tegyük vissza őket a sütőbe további 15 percre, amíg aranybarnára sülnek.

6. Lépés

A legjobb, ha a kész MoonCake-eket 1-2 nappal később fogyasztjuk el, hogy a tészta további ideig érlelődhessen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új