HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pastel100

Gesztenyés krémes

Szerintem ez a gesztenyés krémes 10/10! Az őszi-téli hónapokban szoktam elkészíteni, és a család minden tagja imádja. Az ízek kiválóan harmonizálnak egymással, a gesztenye édes, különleges íze pedig igazi élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g gesztenyepüré Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 4 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 cs habfixáló Hozzáadott
  • 16 lap Zselatin Hozzáadott
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 24 ks babapiskóta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A gesztenyepürét, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot főzd fel. Amíg felforr, az időközben hideg vízbe áztatott zselatin lapokat csorgasd le, majd add hozzá a forró gesztenyekeverékhez, és keverd el benne, hogy teljesen felolvadjon.

2. Lépés

Mérj ki egy adagot a gesztenyekeverékből a kakaóporhoz, keverd el benne, majd dolgozd vissza a gesztenyekeverékbe.

3. Lépés

Verd kemény habbá a tejszínt a habfixálóval.

4. Lépés

A babapiskóták egyik felét mártsd tejbe, majd fektesd egy piskótát tartalmazó tepsibe.

5. Lépés

A megfelelő konyhai eszközök kiválasztása:

6. Lépés

Én személy szerint habverőt ajánlok a tejszínhab elkészítéséhez, mert azzal a legkönnyebb a habot a megfelelő állagúra verni.

7. Lépés

Az összekevert gesztenyemasszának felét simítsd rá a piskótákra.

8. Lépés

Az elkészített tejszínhab felét halmozd rá a gesztenyemasszára, majd szórd meg reszelt csokoládéval.

9. Lépés

A folyamatot ismételd meg újra: babapiskóta, gesztenyemassza, tejszínhab, reszelt csokoládé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új