HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pastel100

Gesztenyés krémes

Szerintem ez a gesztenyés krémes 10/10! Az őszi-téli hónapokban szoktam elkészíteni, és a család minden tagja imádja. Az ízek kiválóan harmonizálnak egymással, a gesztenye édes, különleges íze pedig igazi élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g gesztenyepüré Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 4 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 cs habfixáló Hozzáadott
  • 16 lap Zselatin Hozzáadott
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 24 ks babapiskóta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A gesztenyepürét, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot főzd fel. Amíg felforr, az időközben hideg vízbe áztatott zselatin lapokat csorgasd le, majd add hozzá a forró gesztenyekeverékhez, és keverd el benne, hogy teljesen felolvadjon.

2. Lépés

Mérj ki egy adagot a gesztenyekeverékből a kakaóporhoz, keverd el benne, majd dolgozd vissza a gesztenyekeverékbe.

3. Lépés

Verd kemény habbá a tejszínt a habfixálóval.

4. Lépés

A babapiskóták egyik felét mártsd tejbe, majd fektesd egy piskótát tartalmazó tepsibe.

5. Lépés

A megfelelő konyhai eszközök kiválasztása:

6. Lépés

Én személy szerint habverőt ajánlok a tejszínhab elkészítéséhez, mert azzal a legkönnyebb a habot a megfelelő állagúra verni.

7. Lépés

Az összekevert gesztenyemasszának felét simítsd rá a piskótákra.

8. Lépés

Az elkészített tejszínhab felét halmozd rá a gesztenyemasszára, majd szórd meg reszelt csokoládéval.

9. Lépés

A folyamatot ismételd meg újra: babapiskóta, gesztenyemassza, tejszínhab, reszelt csokoládé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek