Forrás: Pixabay: pastel100
Gesztenyés krémes
Szerintem ez a gesztenyés krémes 10/10! Az őszi-téli hónapokban szoktam elkészíteni, és a család minden tagja imádja. Az ízek kiválóan harmonizálnak egymással, a gesztenye édes, különleges íze pedig igazi élményt nyújt.
Hozzávalók
- 500 g gesztenyepüré
- 500 ml tej
- 300 g cukor
- 4 cs vaníliás cukor
- 500 ml habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 16 lap Zselatin
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 24 ks babapiskóta
Eljárás
A gesztenyepürét, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot főzd fel. Amíg felforr, az időközben hideg vízbe áztatott zselatin lapokat csorgasd le, majd add hozzá a forró gesztenyekeverékhez, és keverd el benne, hogy teljesen felolvadjon.
Mérj ki egy adagot a gesztenyekeverékből a kakaóporhoz, keverd el benne, majd dolgozd vissza a gesztenyekeverékbe.
Verd kemény habbá a tejszínt a habfixálóval.
A babapiskóták egyik felét mártsd tejbe, majd fektesd egy piskótát tartalmazó tepsibe.
A megfelelő konyhai eszközök kiválasztása:
Én személy szerint habverőt ajánlok a tejszínhab elkészítéséhez, mert azzal a legkönnyebb a habot a megfelelő állagúra verni.
Az összekevert gesztenyemasszának felét simítsd rá a piskótákra.
Az elkészített tejszínhab felét halmozd rá a gesztenyemasszára, majd szórd meg reszelt csokoládéval.
A folyamatot ismételd meg újra: babapiskóta, gesztenyemassza, tejszínhab, reszelt csokoládé.