Forrás: Pixabay : Kaheig
Glüh Lillet téli ital
A Glüh Lillet a hideg napok csodálatos titkos fegyvere. Ha még soha nem próbálta a finom Lillet Blanc-t, ez a recept tökéletes bevezetés. Ez a fűszeres és gyümölcsös jegyeket tartalmazó meleg, vigasztaló ital abszolút kedvenc a családomban, mióta először készítettük egy hideg estén. Az édes és keserű ízek kiegyensúlyozott keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 500 ml Lillet Blanc
- 250 ml almalé
- 2 Fahéjrudak
- 4 Szegfűszeg
- 1 Organikus narancs
- 1 Bio citrom
- 4 evőkanál méz
Eljárás
A forralt Lillet elkészítéséhez öntse a Lillet Blanc-t az almalével együtt egy közepes lábasba, és közepes lángon melegítse fel a folyadékot. Ügyeljünk arra, hogy a Lillet ne forrjon fel, hogy megőrizze alkoholtartalmát.
Most adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Szeretek kísérletezni a fűszerekkel, és egy kicsit több fahéjat hozzáadni a még gazdagabb íz érdekében.
A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg, és vágjuk szeletekre. Adjuk a szeleteket az edényhez. A citrusfélék kellemesen savanykás jegyet adnak az italnak, és lekerekítik az általános ízprofilt.
Végül adjuk hozzá a mézet, és keverjük jól össze, amíg teljesen feloldódik. Ha egy kicsit édesebben szereted az italodat, ne habozz, adj hozzá még egy kanál mézet.
Hagyja az italt körülbelül 10 percig főni, hogy az ízek teljesen kifejlődhessenek. Ezután öntse át egy szitán egy bögrébe, és élvezze a Glüh-Lillet azonnal - akárcsak a karácsonyi vásárban!