Gluténmentes mákos sütemény
Egészséges recept a gluténmentes mákos süteményhez citromos öntettel, amelyet mindenki meg fog szeretni.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g gluténmentes liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db vaníliás cukor
Tartalom
- 200 g Szöveg: Mak
- 100 g cukor
- 200 ml tej
Citrommáz
- 2 db citrom
- 100 g porcukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a darabokra vágott vajat. Adj hozzá tojást és gyúrj tésztát.
Gyakran nyújtsa ki és helyezze be a kikenett formába. Sütse 10 percig előmelegített sütőben.
Közben készítse el a tölteléket. Keverje össze a mákot a cukorral és a tejjel, és közepes lángon forralja fel. Főzzük 10 percig, majd hagyjuk hűlni.
Hűtés után egyenletesen kenje el a tölteléket a tésztán, és süssön további 20 percig.
Amíg a sütemény sül, készítse el a citromöntet. Nyomja ki a citromokat és keverje össze porcukorral.
Hagyja teljesen kihűlni a kész tortát, majd csepegtessen rá citromos mázat. Jó étvágyat!