HIRDETŐ

Forrás: Geanina Vlasceanu's Images from Canva

Gombamártás tésztához

Amit mindig élvezek ennek a szósznak az elkészítésében, az az egyszerűsége és a finom íze - gombamártás tésztához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Gombák Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 500 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Parmezán sajt a tálaláshoz Hozzáadott
  • 400 g Tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk fel szeletekre. Ha kicsik, egészben is hagyhatjuk őket, ami karaktert ad a mártásnak.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát addig pirítsa olívaolajon, amíg a hagyma aranyszínűvé nem válik. Fontos, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ezért a hagyma után adjuk hozzá. Adjuk hozzá a gombát, és addig pároljuk, amíg a gombák levet nem engednek.

3. Lépés

Amint a gomba elkezdi kiadni a levét, fontos, hogy ne öntsük ki, mert ettől a szósznak erősebb íze lesz. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk a mártást kis lángon kb. 10 percig főni.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Én személy szerint a pennét kedvelem, de bármilyen tésztát választhat.

5. Lépés

Amikor a tészta megfőtt, adjuk hozzá a szószhoz, és keverjük össze a tésztát a szószal.

6. Lépés

Forrón, reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek