Forrás: Geanina Vlasceanu's Images from Canva
Gombamártás tésztához
Amit mindig élvezek ennek a szósznak az elkészítésében, az az egyszerűsége és a finom íze - gombamártás tésztához.
Hozzávalók
- 500 g Gombák
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 The Onion
- 500 ml Főzőtejszín
- 2 Kanálok Olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Parmezán sajt a tálaláshoz
- 400 g Tészta
Eljárás
Először tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk fel szeletekre. Ha kicsik, egészben is hagyhatjuk őket, ami karaktert ad a mártásnak.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát addig pirítsa olívaolajon, amíg a hagyma aranyszínűvé nem válik. Fontos, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ezért a hagyma után adjuk hozzá. Adjuk hozzá a gombát, és addig pároljuk, amíg a gombák levet nem engednek.
Amint a gomba elkezdi kiadni a levét, fontos, hogy ne öntsük ki, mert ettől a szósznak erősebb íze lesz. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk a mártást kis lángon kb. 10 percig főni.
Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Én személy szerint a pennét kedvelem, de bármilyen tésztát választhat.
Amikor a tészta megfőtt, adjuk hozzá a szószhoz, és keverjük össze a tésztát a szószal.
Forrón, reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.