HIRDETŐ

Forrás: Geanina Vlasceanu's Images from Canva

Gombamártás tésztához

Amit mindig élvezek ennek a szósznak az elkészítésében, az az egyszerűsége és a finom íze - gombamártás tésztához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Gombák Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 500 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Parmezán sajt a tálaláshoz Hozzáadott
  • 400 g Tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk fel szeletekre. Ha kicsik, egészben is hagyhatjuk őket, ami karaktert ad a mártásnak.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát addig pirítsa olívaolajon, amíg a hagyma aranyszínűvé nem válik. Fontos, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ezért a hagyma után adjuk hozzá. Adjuk hozzá a gombát, és addig pároljuk, amíg a gombák levet nem engednek.

3. Lépés

Amint a gomba elkezdi kiadni a levét, fontos, hogy ne öntsük ki, mert ettől a szósznak erősebb íze lesz. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk a mártást kis lángon kb. 10 percig főni.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Én személy szerint a pennét kedvelem, de bármilyen tésztát választhat.

5. Lépés

Amikor a tészta megfőtt, adjuk hozzá a szószhoz, és keverjük össze a tésztát a szószal.

6. Lépés

Forrón, reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új