Forrás: sbossert from Getty Images Signature
Gombás gulyás
A gombás gulyás egy hagyományos cseh étel, amelyet gazdag íze és aromája jellemez. Kiváló étel a meleg napokon, amikor élvezheti a gombagulyás csábító aromáját.
Hozzávalók
- 1 kg gomba
- 2 db The Onion
- 2 Kanálok Napraforgóolaj
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 Kanálok darált paprika
- 1 Kanál Sók
- 1⁄2 kanalak őrölt bors
- 2 Kanálok sima liszt
- 1 Kanál Kminu
- 1 Kanálok Majorana
- 1 Kanálok Worchester szószok
- 11⁄2 liter Vizek
Eljárás
Tisztítsa meg, öblítse le és szeletelje fel a gombát. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára a hagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.
Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsuk, amíg zöldre nem pirul.
Ezután adjuk hozzá az őrölt paprikát, sót, borsot, köményt és majoránnát. Keverjük össze és pirítsuk egy ideig.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze, és öntsük hozzá a vizet. Forraljuk fel.
Adja hozzá a worchestra szószt, és főzze alacsony lángon körülbelül 2 órán át, amíg a gomba teljesen megfő, és a szósz besűrűsödik.