Forrás: Pixabay: Pexels
Gombás melegszendvics
Imádom a gombás melegszendvicset, tökéletes választás egy gyors reggelihez vagy vacsorához. Ez a recept kimondottan könnyen elkészíthető, az íze pedig egyszerűen mennyei. Bátran ajánlom minden gombaszeretőnek!
Hozzávalók
- 4 Slice kenyér
- 100 g gomba (pl. csiperke)
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a gombákat megmossuk, majd apróra vágjuk. Mindig ellenőrizzük le a gombák állapotát, a romlottakat ne használjuk fel.
Következő lépésben egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és sózzuk, borsozzuk.
A fokhagymát szintén apróra vágjuk, és a gombákhoz adjuk. A fokhagyma sokat dob a melegszendvics ízén, de ha nem szereted, kihagyhatod.
Fedő alatt 10 percig dinszteljük a gombákat. Fontos, hogy ne száradjanak ki.
Amíg a gombák párolódnak, a kenyeret megpirítjuk a kenyérpirítóban. Ha nincs pirítód, a sütőben is megpiríthatod őket.
Ha a gombák megpuhultak, belesimítjuk a tejfölt, és jól összekeverjük.
A gombás keveréket ráhalmozzuk a pirítósra, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőben addig grillezhetjük a szendvicseket, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarna lesz. Azt ajánlom, hogy közben figyelj rájuk, hogy ne égjenek oda.