HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Gombás melegszendvics

Imádom a gombás melegszendvicset, tökéletes választás egy gyors reggelihez vagy vacsorához. Ez a recept kimondottan könnyen elkészíthető, az íze pedig egyszerűen mennyei. Bátran ajánlom minden gombaszeretőnek!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 Slice kenyér Hozzáadott
  • 100 g gomba (pl. csiperke) Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a gombákat megmossuk, majd apróra vágjuk. Mindig ellenőrizzük le a gombák állapotát, a romlottakat ne használjuk fel.

2. Lépés

Következő lépésben egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

A fokhagymát szintén apróra vágjuk, és a gombákhoz adjuk. A fokhagyma sokat dob a melegszendvics ízén, de ha nem szereted, kihagyhatod.

4. Lépés

Fedő alatt 10 percig dinszteljük a gombákat. Fontos, hogy ne száradjanak ki.

5. Lépés

Amíg a gombák párolódnak, a kenyeret megpirítjuk a kenyérpirítóban. Ha nincs pirítód, a sütőben is megpiríthatod őket.

6. Lépés

Ha a gombák megpuhultak, belesimítjuk a tejfölt, és jól összekeverjük.

7. Lépés

A gombás keveréket ráhalmozzuk a pirítósra, majd megszórjuk reszelt sajttal.

8. Lépés

A sütőben addig grillezhetjük a szendvicseket, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarna lesz. Azt ajánlom, hogy közben figyelj rájuk, hogy ne égjenek oda.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új