HIRDETŐ

Görög Souvlaki nyárson

A souvlaki egy hagyományos görög étel, amelyet általában sertéshúsból készítenek. A sertéshúst előzőleg fűszerekkel és olívaolajjal ízesítik, majd nyársra húzzák és grillezik. Az ínycsiklandó souvlakikat megszórhatjuk friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (lapocka vagy comb) Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sertéshúst vágd karikákra, majd tedd őket egy tálba.

2. Lépés

Adj hozzá olívaolajat, zúzott fokhagymát, szárított oregánót, fűszerpaprikát, citromlevet, sót és borsot.

3. Lépés

Jól keverd össze, majd hagyd pihenni a hűtőben legalább 1-2 órát, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Vegyél elő fűzőt vagy nyársat, és fűzd fel a húst a nyárssal.

5. Lépés

Grillezd a souvlakikat közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig, gyakran forgatva, amíg a hús szép aranybarnára sül.

6. Lépés

Tálaláskor meghintjük friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek