HIRDETŐ

Görög Souvlaki nyárson

A souvlaki egy hagyományos görög étel, amelyet általában sertéshúsból készítenek. A sertéshúst előzőleg fűszerekkel és olívaolajjal ízesítik, majd nyársra húzzák és grillezik. Az ínycsiklandó souvlakikat megszórhatjuk friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (lapocka vagy comb) Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sertéshúst vágd karikákra, majd tedd őket egy tálba.

2. Lépés

Adj hozzá olívaolajat, zúzott fokhagymát, szárított oregánót, fűszerpaprikát, citromlevet, sót és borsot.

3. Lépés

Jól keverd össze, majd hagyd pihenni a hűtőben legalább 1-2 órát, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Vegyél elő fűzőt vagy nyársat, és fűzd fel a húst a nyárssal.

5. Lépés

Grillezd a souvlakikat közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig, gyakran forgatva, amíg a hús szép aranybarnára sül.

6. Lépés

Tálaláskor meghintjük friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új