Görög Souvlaki nyárson
A souvlaki egy hagyományos görög étel, amelyet általában sertéshúsból készítenek. A sertéshúst előzőleg fűszerekkel és olívaolajjal ízesítik, majd nyársra húzzák és grillezik. Az ínycsiklandó souvlakikat megszórhatjuk friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával tálaljuk.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 citrom leve
- só ízlés szerint
Eljárás
A sertéshúst vágd karikákra, majd tedd őket egy tálba.
Adj hozzá olívaolajat, zúzott fokhagymát, szárított oregánót, fűszerpaprikát, citromlevet, sót és borsot.
Jól keverd össze, majd hagyd pihenni a hűtőben legalább 1-2 órát, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Vegyél elő fűzőt vagy nyársat, és fűzd fel a húst a nyárssal.
Grillezd a souvlakikat közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig, gyakran forgatva, amíg a hús szép aranybarnára sül.
Tálaláskor meghintjük friss zöldségekkel, tzatzikivel és pitával.