Forrás: morisfoto from Getty Images
Grillezett sertéshús
Ízletes és szaftos grillezett sertéshús, ideális a nyári grillezéshez barátaival.
Hozzávalók
- 1 kg sertéscsülök
- 150 ml szója szósz
- 2 Szegfű fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál tengeri só
Eljárás
Öblítse le és szárítsa meg a sertéshúst. Egy tálban keverje össze a szójaszószt, a préselt fokhagymát, a őrölt piros paprikát, az őrölt fekete borsot és a tengeri sót egyenletes pácot kapjon.
Dörzsölje be alaposan a húst a marináddal, és hagyja azt a hűtőben legalább 2 óráig marinálni, ideális esetben egész éjjel.
A grillezés előtt hagyja a húst elegendően felmelegedni szobahőmérsékletre. A grillt előmelegíti közepes hőmérsékletre.
Grillezze a húst közvetlenül a grillrácson körülbelül 7-10 percig mindkét oldalon.
Ezután vegye ki a húst a grillből és hagyja pihenni néhány percig tálalás előtt. Szolgáljon fel kedvenc mellékételeivel és salátával.