HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Grillezett sonkaszelet ananászmártással Vacsora

Élvezze egy klasszikus étel trópusi változatát ezekkel a sonkaszeletekkel és ananásszal. Édes és fanyar ananász alapú mártással tálalva tökéletes egy gyors családi vacsorához vagy egy alkalmi összejövetelhez. Az ízek csodálatosan keverednek egymással, és egy olyan ételt alkotnak, amely egyszerre kényelmes és izgalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Sonkaszeleteket, egyenként kb. fél hüvelyk vastagságban Hozzáadott
  • 1 Konzerv ananász szeletek, lecsepegtetve és a levet félretéve Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 EL almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kukoricakeményítő két evőkanál vízzel elkeverve Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a grillt közepesen magas hőfokon, és olajozza be a rácsot, hogy megakadályozza a ragadást.

2. Lépés

Egy kis serpenyőben keverje össze a barna cukrot, a dijoni mustárt, az almaecetet és a félretett ananászlevet. Keverje össze ezeket, és forralja fel a keveréket.

3. Lépés

Csökkentse a hőfokot, és adja hozzá a kukoricakeményítő és a víz keverékét, hogy besűrítse a mártást. Folyamatosan keverjük, amíg szirupos lesz.

4. Lépés

A sonkaszeleteket sóval és fekete borssal fűszerezzük.

5. Lépés

A sonkaszeleteket mindkét oldalról kb. 4-5 percig grillezzük, vagy amíg alaposan át nem melegednek.

6. Lépés

Amíg a steakek a grillen vannak, tegye a grillre az ananászszeleteket is. Addig grillezzük őket, amíg átforrósodnak és szép grillnyomokat kapnak, oldalanként kb. 2-3 percig.

7. Lépés

Tálaljuk fel a sonkaszeleteket, és tegyük rá a grillezett ananászt, majd locsoljuk meg a serpenyőben lévő szósszal.

8. Lépés

Melegen tálaljuk és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új