HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: la-fontaine

Grízes mézes krémes

Mindenképpen ajánlom, hogy mindig használjuk a legjobb minőségű hozzávalókat, ez különösen igaz a mézre és a darált dióra ebben a receptben. Ez adja ugyanis a süteményünk zamatát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g méz Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks nagy tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 500 g vaníliakrém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót keverjük össze egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vajat és a darált diót, majd jól összedolgozzuk a kezünkkel.

2. Lépés

Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd ezt is összekeverjük.

3. Lépés

A tojásos-mézes keveréket szép lassan, apránként öntsük a száraz hozzávalókhoz, közben folyamatosan keverjük, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Lépés

A tetejét egyenletesen simítsuk le, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

5. Lépés

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb-nagyobb darabokra aszerint, hogy hány személyre szánjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új