Forrás: Pixabay: la-fontaine
Grízes mézes krémes
Mindenképpen ajánlom, hogy mindig használjuk a legjobb minőségű hozzávalókat, ez különösen igaz a mézre és a darált dióra ebben a receptben. Ez adja ugyanis a süteményünk zamatát.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 150 g darált dió
- 200 g cukor
- 200 g méz
- 1 Csomag sütőpor
- 250 g vaj
- 4 ks nagy tojás
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 500 g vaníliakrém
Eljárás
A lisztet, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót keverjük össze egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vajat és a darált diót, majd jól összedolgozzuk a kezünkkel.
Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd ezt is összekeverjük.
A tojásos-mézes keveréket szép lassan, apránként öntsük a száraz hozzávalókhoz, közben folyamatosan keverjük, hogy sima tésztát kapjunk.
A tetejét egyenletesen simítsuk le, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb-nagyobb darabokra aszerint, hogy hány személyre szánjuk.