HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gulyáskrém házilag, az igazi hungarikum

A gulyáskrém egy hungarikum termék, amely sokféleképpen felhasználható fűszer a konyhában. Nemcsak a gulyás leveshez, hanem bármilyen húsos, paprikás ételhez kiváló. Sokan vásárolják késztermékként, de házilag is könnyedén elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg húsos paprika Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 dkg sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál egész köménymag Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • csipetnyi szárított chili (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg a paprikát és a paradicsomot, majd vágd apróra, a hagymát és a fokhagymát is picire vágd.

2. Lépés

Melegíts olajat egy nagy serpenyőben, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítsd.

3. Lépés

Ezt követően add hozzá a zöldségeket, a babérlevelet és a köménymagot.

4. Lépés

Fűszerezd sóval, borsozd, és add hozzá a chilit is, ha használsz. Főzd kb. 1 órán keresztül, gyakran kevergesd.

5. Lépés

Ha a zöldségek már puha, akkor turmixolja le, ha szükséges, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

6. Lépés

Egy másik serpenyőben pirítsd fehéredésig a lisztet, majd add hozzá a paprikát, és keverd össze a zöldségkrémmel.

7. Lépés

Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Forrald fel, és utána már tölthető is az üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek