HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gulyáskrém házilag, az igazi hungarikum

A gulyáskrém egy hungarikum termék, amely sokféleképpen felhasználható fűszer a konyhában. Nemcsak a gulyás leveshez, hanem bármilyen húsos, paprikás ételhez kiváló. Sokan vásárolják késztermékként, de házilag is könnyedén elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg húsos paprika Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 dkg sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál egész köménymag Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • csipetnyi szárított chili (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg a paprikát és a paradicsomot, majd vágd apróra, a hagymát és a fokhagymát is picire vágd.

2. Lépés

Melegíts olajat egy nagy serpenyőben, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítsd.

3. Lépés

Ezt követően add hozzá a zöldségeket, a babérlevelet és a köménymagot.

4. Lépés

Fűszerezd sóval, borsozd, és add hozzá a chilit is, ha használsz. Főzd kb. 1 órán keresztül, gyakran kevergesd.

5. Lépés

Ha a zöldségek már puha, akkor turmixolja le, ha szükséges, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

6. Lépés

Egy másik serpenyőben pirítsd fehéredésig a lisztet, majd add hozzá a paprikát, és keverd össze a zöldségkrémmel.

7. Lépés

Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Forrald fel, és utána már tölthető is az üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új