Forrás: Pixabay
Gulyáskrém házilag, az igazi hungarikum
A gulyáskrém egy hungarikum termék, amely sokféleképpen felhasználható fűszer a konyhában. Nemcsak a gulyás leveshez, hanem bármilyen húsos, paprikás ételhez kiváló. Sokan vásárolják késztermékként, de házilag is könnyedén elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 kg érett paradicsom
- 1 kg húsos paprika
- 2 Fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 2 ks babérlevél
- 1 teáskanál egész köménymag
- só
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál Paprika
- csipetnyi szárított chili (opcionális)
Eljárás
Mosd meg a paprikát és a paradicsomot, majd vágd apróra, a hagymát és a fokhagymát is picire vágd.
Melegíts olajat egy nagy serpenyőben, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítsd.
Ezt követően add hozzá a zöldségeket, a babérlevelet és a köménymagot.
Fűszerezd sóval, borsozd, és add hozzá a chilit is, ha használsz. Főzd kb. 1 órán keresztül, gyakran kevergesd.
Ha a zöldségek már puha, akkor turmixolja le, ha szükséges, egy kis vizet is hozzáadhatsz.
Egy másik serpenyőben pirítsd fehéredésig a lisztet, majd add hozzá a paprikát, és keverd össze a zöldségkrémmel.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Forrald fel, és utána már tölthető is az üvegekbe.