HIRDETŐ

Gumicukor torta

A gumicukor torta igazi laborcsemege a gyerekeknek. A hagyományos tejszínes gümibárány tortaalapra cukros, vajas tésztából készül, tetejére pedig a gyerekek kedvence, a színes gumicukor kerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 400 g babapiskóta Hozzáadott
  • 600 ml tejszín Hozzáadott
  • 3 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 1 kg gumicukor Hozzáadott
  • 4 ek vaj Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal. A babapiskóták 1/3-át szórjuk bele egyenletesen.

2. Lépés

A tejszínt melegítsük fel, majd keverjük hozzá a zselatint, és jól kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

A gyümölcsízű gumicukrokat olvasszuk fel a vajjal és a cukorral együtt egy serpenyőben, közepes lángra, amíg a gumicukor elolvad és sima, ragadós masszává válik.

4. Lépés

A masszát öntsük a piskótára. Lapítgassuk le, hogy a gumicukor egyenletesen elterüljön. A maradék babapiskóta 1/3-át szórjuk a tetejére.

5. Lépés

Majd öntsük rá a maradék zselatint, és tegyük a hűtőbe tartalékba. Egy órát várjunk, hogy a zselatin teljesen megdermedjen.

6. Lépés

A tetejére szórjuk a maradék babapiskótát, majd tegyük vissza a hűtőbe 30 percre, hogy a gumicukor felszívja a nedvességet, és a massza egyenletesen terüljön el.

7. Lépés

Ha minden összeállt, óvatosan borítsuk ki a folpackot a tortával. Távolítsuk el a folpackot, és szórjuk meg a tetejét még több gumicukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új