Gumicukor torta
A gumicukor torta igazi laborcsemege a gyerekeknek. A hagyományos tejszínes gümibárány tortaalapra cukros, vajas tésztából készül, tetejére pedig a gyerekek kedvence, a színes gumicukor kerül.
Hozzávalók
- 400 g babapiskóta
- 600 ml tejszín
- 3 Csomag Zselatin
- 1 kg gumicukor
- 4 ek vaj
- 4 ek cukor
Eljárás
Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal. A babapiskóták 1/3-át szórjuk bele egyenletesen.
A tejszínt melegítsük fel, majd keverjük hozzá a zselatint, és jól kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik.
A gyümölcsízű gumicukrokat olvasszuk fel a vajjal és a cukorral együtt egy serpenyőben, közepes lángra, amíg a gumicukor elolvad és sima, ragadós masszává válik.
A masszát öntsük a piskótára. Lapítgassuk le, hogy a gumicukor egyenletesen elterüljön. A maradék babapiskóta 1/3-át szórjuk a tetejére.
Majd öntsük rá a maradék zselatint, és tegyük a hűtőbe tartalékba. Egy órát várjunk, hogy a zselatin teljesen megdermedjen.
A tetejére szórjuk a maradék babapiskótát, majd tegyük vissza a hűtőbe 30 percre, hogy a gumicukor felszívja a nedvességet, és a massza egyenletesen terüljön el.
Ha minden összeállt, óvatosan borítsuk ki a folpackot a tortával. Távolítsuk el a folpackot, és szórjuk meg a tetejét még több gumicukorral.