Forrás: chas53 for iStockPhotos
Gyermekbarát mogyoróvajas kekszek gyorsan elkészíthetőek
A mogyoróvajas keksz az abszolút kedvencem, és már számtalanszor elkészítettem. Szuper könnyű elkészíteni, és a legjobb az egészben, hogy csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükséged. Minden egyes falat a mogyoróvaj gazdag ízét ígéri, a sütik pedig olyan ropogósak, hogy egyszerűen nem lehet ellenállni. Tökéletes nassolnivaló a nap bármely szakában, és a gyerekek is imádják!
Hozzávalók
- 125 g Vaj (szobahőmérsékleten)
- 200 g cukor
- 1 tojás
- 200 g mogyorókrém
- 200 g liszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
Eljárás
A mogyoróvajas keksz sütéséhez először is készítsük elő a sütőt. Ezt 180 °C-ra kell előmelegíteni. Mindig javaslom, hogy a tepsit béleljük ki sütőpapírral, mert így sokkal könnyebb lesz utána tisztítani.
A vajat a cukorral egy tálban krémesre keverjük. Ez különösen jól működik, ha a vaj szobahőmérsékletű, mert így könnyebben keverhető.
A következő lépésben adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze mindent alaposan. Most lenne a tökéletes alkalom, hogy hozzáadjuk a mogyoróvajat.
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a mogyoróvajas keverékhez, és keverjük jól össze.
Most formázzon a tésztából kis golyókat, helyezze őket a tepsire, és nyomja kissé laposra. Egy kis tipp: hagyjunk elég helyet a kekszek között, mert sütés közben szét fognak terülni.
Süssük a mogyoróvajas kekszet körülbelül 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Sütés után hagyjuk a kekszeket a tepsiben kb. 5-10 percig hűlni, majd tegyük át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Ígérem, ezek a kekszek annyira finomak, hogy nem sokáig tartanak. Élvezd a házi készítésű mogyoróvajas kekszek ízét!