HIRDETŐ
Gyors Ebéd
Hagyányos hozzávalókból készül, mint hús és zöldsék, így tápláló és ízletes fogást kapunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirkemell filé, apró kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 zöld paprika vékony csíkokra vágva
- 1 paradicsom kockákra vágva
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 Csésze csirkehúsleves
- 1⁄2 Csésze tejföl
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
2. Lépés
Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket aranybarnára.
3. Lépés
Add hozzá a csirkemell kockákat, és süsd addig, amíg minden oldala meg nem barnul.
4. Lépés
Tedd hozzá a zöld paprikát és a paradicsomot, és főzd további 2-3 percig.
5. Lépés
Fűszerezd a fűszerpaprikval, sóval és frissen őrölt fekete borssal.
6. Lépés
Szórd rá a finomlisztet, és keverd össze alaposan hogy hús és zöldségek mind be legyenek borítva a liszttel.
7. Lépés
Öntsd hozzá a csirkehúslevest, és főzd 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
8. Lépés
Végül keverd hozzá a tejfölt, és forrald további 1-2 percig.
9. Lépés
Szórj rá friss petrezselymet a tálaláskor.