Forrás: Vecteezy
Gyors és egyszerű házi tortilla recept
Ennek a tortilla alapreceptnek a segítségével pillanatok alatt friss házi tortillákat varázsolhatsz az asztalra, amelyeket számtalan módon felhasználhatsz, legyen szó akár főétkezésről, akár könnyed ropogtatnivalóról.
Hozzávalók
- 450 g univerzális liszt
- 85 g vaj margarin
- 1 ek só
- 200 ml forró víz
Eljárás
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet és a sót.
A vajat vagy a margarint a liszthez morzsoljuk, amíg durva morzsára nem hasonlít.
Ezután fokozatosan felöntjük a forró vízzel, és addig keverjük, amíg puha és könnyen gyúrható tésztát nem kapunk.
A tésztát kb. 8 részre osztjuk, majd lisztezett sodrófával egy lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk.
Felmelegítünk egy tapadásmentes teflon vagy kerámia serpenyőt közepesen magas lángon. Belehelyezünk egy tortillát a serpenyőbe, és fél percig sütjük mindkét oldalát, vagy amíg kis barna foltok jelennek meg a tésztán.
A kész tortillákat ízlés szerint megtöltjük, vagy szószba mártogatva fogyasztjuk