HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és egyszerű tészta szósz

Ez az egyszerű tésztaszósz egy gyors, ízletes vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Finomra vágott közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Kockára vágott paradicsom Hozzáadott
  • 1 konzervek Paradicsompüré Hozzáadott
  • 12 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor (nem kötelező) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Közepes lángon melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy serpenyőben. Amikor az olaj felforrósodott - finoman csillogni fog -, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Jól keverjük meg, és főzzük addig, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Ez nekem általában körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy megégjen.

2. Lépés

Amikor a hagyma már puha, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és főzzük együtt. Egy kis tipp ezzel kapcsolatban - a fokhagyma nagyon könnyen megég, ezért csak kb. 1 percig kell párolni. Ez fokozza az ízét anélkül, hogy elveszítené a lényegét.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot a hagymás-fokhagymás keverékhez. Szeretem a paradicsomkonzervet használni - praktikus éléskamrai alapanyag, és garantálja az állandó ízt és minőséget. Keverje össze.

4. Lépés

Ezután keverje hozzá a paradicsompürét a keverékhez. A paszta mélységet és gazdag ízt ad a mártásunknak.

5. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot, a cukrot (ha használunk), és fűszerezzük sóval és borssal. Bónusztipp: adjunk hozzá cukrot, ha a paradicsomunk nagyon savas, ez segít az ízek kiegyensúlyozásában. Hagyja alacsony lángon főni körülbelül 20 percig.

6. Lépés

A mártás most már készen áll a felhasználásra. Csak öntsd rá a kedvenc lecsöpögtetett tésztádra, és élvezd az ínycsiklandó ízeket. Ne felejtse el megkóstolni és szükség esetén módosítani a fűszerezést.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új