Forrás: Freepik
Gyors és egyszerű tészta szósz
Ez az egyszerű tésztaszósz egy gyors, ízletes vacsora.
Hozzávalók
- 2 EL Olívaolaj
- 1 Finomra vágott közepes hagyma
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 konzervek Kockára vágott paradicsom
- 1 konzervek Paradicsompüré
- 1⁄2 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva
- 1⁄2 teáskanál cukor (nem kötelező)
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Közepes lángon melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy serpenyőben. Amikor az olaj felforrósodott - finoman csillogni fog -, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Jól keverjük meg, és főzzük addig, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Ez nekem általában körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy megégjen.
Amikor a hagyma már puha, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és főzzük együtt. Egy kis tipp ezzel kapcsolatban - a fokhagyma nagyon könnyen megég, ezért csak kb. 1 percig kell párolni. Ez fokozza az ízét anélkül, hogy elveszítené a lényegét.
Most adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot a hagymás-fokhagymás keverékhez. Szeretem a paradicsomkonzervet használni - praktikus éléskamrai alapanyag, és garantálja az állandó ízt és minőséget. Keverje össze.
Ezután keverje hozzá a paradicsompürét a keverékhez. A paszta mélységet és gazdag ízt ad a mártásunknak.
Adjuk hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot, a cukrot (ha használunk), és fűszerezzük sóval és borssal. Bónusztipp: adjunk hozzá cukrot, ha a paradicsomunk nagyon savas, ez segít az ízek kiegyensúlyozásában. Hagyja alacsony lángon főni körülbelül 20 percig.
A mártás most már készen áll a felhasználásra. Csak öntsd rá a kedvenc lecsöpögtetett tésztádra, és élvezd az ínycsiklandó ízeket. Ne felejtse el megkóstolni és szükség esetén módosítani a fűszerezést.